Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. December 09. 20:23, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nem kér Gémesi Gyurcsány ajánlásából

Nem kér Gémesi Gyurcsány ajánlásából

'Gyurcsány Ferenc kijelentésétől, mely szerint személyemet alkalmasnak találja miniszterelnök-jelöltnek, ezúton elhatárolódom és visszautasítom. A volt miniszterelnök ezen elképzeléséről soha nem egyeztetett velem, személyesen nem találkoztunk' - hangsúlyozza közleményében Gödöllő polgármestere. Úgy tudni, Gyurcsány hat közéleti szereplőt is alkalmasnak talál a feladatra.

Többször is hangot adtam annak, hogy jövőmet Gödöllőn képzelem el, abban a városban melynek 1990 óta polgármestere vagyok. Itt, a számomra béke szigetén szeretném folytatni munkámat, és az országos csatáktól távol kívánok maradni' -fogalmazott Gémesi György, Gyurcsány Ferenc azon felvetésére, hogy személye alkalmas lenne a kormányfői pozíció betöltésére.

Gyurcsány ugyanakkor nem csak Gödöllő polgármesterét látná szívesen a miniszterelnöki székben: a Magyar Hírlap értesülései alapján Király Júlia, Tétényi Éva, Felcsúti Péter, Antall Péter, és Róna Péter nevét is bedobná a köztudatba, mint Orbán lehetséges kihívóit, egy jelöltállítási vitával tematizálva a közbeszédet.

A Demokratikus Koalíció elnöke korábban InfoRádióban nyilatkozott arról, hogy megtalálta Orbán Viktor ideális kihívóját, aki - ha pártja mellett az MSZP és az Együtt-PM szövetség is felkéri - elvállalná a közös miniszterelnök-jelöltséget. Az illetőről hosszas faggatás után csak annyit árult el Gyurcsány Ferenc, hogy nem a DK tagja, és nem kötődik személyesen hozzá sem, az október 23-i rendezvényeken pedig nem szólalt fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -