Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 22. 08:18, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: gyor.hu

Parkolási változások Győrben

Parkolási változások Győrben

Több, a győri parkolókat használó gépjárművezetők kényelmét szolgáló fejlesztést valósított meg a közelmúltban a Győr-Szol Zrt.


A Jókai úti parkolóház előtt mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolóhelyet jelölt ki a szolgáltató, így a korábbinál nagyobb eséllyel találnak szabad beállót a rászorulók a társaság egyik legforgalmasabb ügyfélszolgálati irodája közelében. Ugyancsak a Jókai úti parkolóházban tapasztalható változás, hogy a ki- és behajtási útvonalakon tükrök segítik a kanyarok jobb belátását, valamennyi szinten, összesen 14, speciális tükör teszi biztonságosabbá a közlekedést. A parkolóházon belüli tájékozódást könnyítik meg azok a hamarosan felszerelésre kerülő új táblák is, amelyek az autósok számára egyértelművé teszik a ház használatára vonatkozó információkat.


A közelmúltban fejeződött be a Révai úti felszíni parkolók átépítése. Korábban magas járdaszegélyre kellett felkaptatniuk a járműveknek, ezt váltotta ki egy döntött szegély kialakítása. Ezzel a megoldással várhatóan népszerűbbé válik ez a parkolási szakasz.


A hagyományoknak megfelelően az adventi időszakban kedvezményes parkolási díj várja a belvárosba érkezőket. Eszerint 2013. november 29-től, 2014. január 1-ig a felszíni fizetőparkoló helyeken hétköznap csak 8 és 16 óra között kell parkolójegyet váltani. Szombati napokon a parkolás díjmentes.


A parkolóházakban az adventi időszakban is a szokásos, érvényben lévő díjakért lehet várakozni. A Jókai úti parkolóház december 1-től egységesen, a nap 24 órájában 150 forintos, a Révai parkolóház 60 forintos óradíjért vehető igénybe.

Címkék: új, parkolás, parkolóház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.