Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Április 24. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Porban is kapható lesz az alkohol?

Porban is kapható lesz az alkohol?

Az úgynevezett alkoholporok új márkáját engedélyezték Amerikában, ami várhatóan ősztől lesz kapható az Egyesült Államokban. A por tetszés szerint ételre szórható vagy italba keverhető - írja a The Telegraph.

A Palcohol márkájú por hét fajtáját - köztük a Cosmopolitan és a Margarita ízűt hagyta jóvá az amerikai hatóság. A termékkel a gyártó célja, hogy a folyékony alkohol alternatíváját megteremtse, annak folyamatosan emelkedő ára miatt.

A port egyébként nemcsak italban elkeverve, de ételekre szórva is lehet fogyasztani - ez utóbbi esetben azonban csak kész ételre szórva ajánlják, mert főzés közben az alkohol elpárolog.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.