Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Április 12. 11:46, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Együttműködési megállapodást írtak alá a vezetők

  Együttműködési megállapodást írtak alá a vezetők

Április 11-én a két intézmény vezetője, Mihály Attila bv. ezredes és Sallai Péter tűzoltó dandártábornok felülvizsgálta a korábban kötött együttműködési megállapodást és új megállapodást kötött.

A dokumentum aláírását megelőzően a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet intézetparancsnoka, és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója értékelte az eddig elvégzett munkát, a két szervezet szakmai együttműködését. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága között létrejött együttműködési megállapodásban foglaltaknak megfelelően és annak mintájára, az abban rögzített szemléletet követve, a helyi sajátosságok figyelembe vételével újították meg a megyei szervezetek a megállapodást.

A dokumentum tartalmazza, hogy a felek fontos feladatnak tekintik - egymás alaptevékenységének ismerete mellett, - hogy a rendkívüli feladatok ellátása során is zökkenőmentes legyen a közös védekezés. Az együttműködő felek vállalják, hogy a jogszabályokban és a belső szabályozókban meghatározott feladatok végrehajtásában kölcsönösen segítik egymást, a természeti és civilizációs katasztrófák következményeire való felkészülés gyakorlatain, továbbá szükség esetén a védekezésben, illetve a kárelhárításban együttműködnek a lakosság biztonságának növelése érdekében.

Az együttműködés alapján a katasztrófavédelmi igazgatóság a BV intézet állománya részére katasztrófavédelmi felkészítést, az aktuális tűzvédelmi feladatokról oktatást tart, szakmai segítséget nyújt az egyéni és kollektív védőeszközök beszerzéséhez és selejtezéséhez. Igény szerint a tűz oltására, a műszaki mentésre, valamint a polgári védelmi feladatok ellátására való felkészülés érdekében helyszíni együttműködési gyakorlatokat, illetve bemutatókat tart. A katasztrófavédelem területi szerve szakmai tanácsadással és helyszíni szemle megtartásával is támogatja a büntetés-végrehajtási szerveknél a veszélyes anyagok tárolásának, elhelyezésének szakszerű, illetve szabályszerű kialakítását. Sajtónyilvános gyakorlatok esetén, illetve közérdeklődést kiváltó eseményeknél a két szervezet területileg illetékes kommunikációs szakemberei egyeztetnek egymással. Biztosítják egymást arról, hogy a rendelkezésre álló információkat a másik fél felé haladéktalanul továbbítják.

A büntetés-végrehajtás megyei intézete többek között vállalta, hogy részt vesz a természeti és civilizációs katasztrófák következményeire való felkészülésben, a védekezésben és a kárelhárításban, illetve lehetővé teszi a katasztrófavédelem számára a büntetés-végrehajtás egyes objektumainak igénybevételét, az ottani munkavégzést.

A két szervezet a megállapodást a szakmai tapasztalatok még hatékonyabb kihasználása és egymás kölcsönös segítése érdekében újította meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.