Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Augusztus 21. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város

Lou Bega zárja a nyarat Győrben!

 Lou Bega zárja a nyarat Győrben!

Egy újabb sztárfellépő, Lou Bega zárja majd a nyarat Győrben, a szokásoknak megfelelően a Bornapok ideje alatt, de a szokásoktól eltérően nem szombaton, hanem pénteken!

2016. augusztus 25-28. között immár kilencedik alkalommal rendezi meg városunk a Győri Bor-, Borlovag- és Gasztronómiai Fesztivált, amelyen mintegy hatvan pincészet kínálja majd a legfinomabb borait. Tavaly még újdonság volt, az idén talán már megszokott lesz, hogy a Széchenyi téren és a Dunakapu téren egyaránt sétálhatunk a borászatok között, miközben színvonalas koncerteket hallhatunk. „A Bornapok mára hazánk egyik legnépszerűbb boros seregszemléje, amely rengeteg látogatót vonz, és a borászatok is jó előre beírják naptáraikba az időpontot.” – fogalmazott Radnóti Ákos. Az alpolgármester bejelentette, az idén ismét igazi nemzetközi sztárt köszönthetünk a Városháza előtti színpadon, a mambo királya, Lou Bega lép fel olyan slágereivel, mint a Mambo No. 5, az I got a girl, vagy a Give it up. Fontos változás, hogy a nyárzáró az idén nem szombat este, hanem augusztus 26-án, pénteken 21:00 órától lesz a Városháza előtt, a Szent István úton (esőnap: Vasárnap 21:00 óra).




Domanyik Eszter az önkormányzat Városmarketing és Programszervezési Főosztályának vezetője hozzátette, városunk fejlődése széleskörű együttműködések révén tud ilyen dinamikus lenni, ennek jelképeként a pénteki nap az idén is az Összefogás Napja Győrben. Az Audi Hungaria hosszú évek óta segíti a nyárzáró programot, de 2013 óta számos további városi cég is csatlakozott a rendezvény támogatásához. Azóta a The Straits, Tom Jones és a Saragossa Band teremtett fergeteges hangulatot a nyár utolsó hétvégéjén, őket követi az idén a sorban Lou Bega fellépése.

A támogatók részéről Czechmeister Mónika az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője kifejtette, hogy a nyárzáró koncert a győri nyári programok méltó lezárása, ezért az Audi a régió legnagyobb munkaadójaként szívesen támogatja immár sok éve. Ez a koncert a város és a négykarikás vállalat együttműködésének egyik legfontosabb szimbóluma.

Téglás Szabolcs a Győri Művészeti és Fesztiválközpont programszervezője kiemelte, a Bornapok a hagyományok szerint az idén is a csütörtöki napon, a borlovagok felvonulásával kezdődik. A tavalyihoz hasonlóan nem csak a borászatok, de a zenei programok is két helyszínen lesznek megtalálhatók, a Széchenyi és a Dunakapu téren felváltva, de a másik helyszínen kivetítő segítségével követhető a koncert. A kínálat a jazz műfajából merít, nem csak országos, de helyi előadók segítségével is. Olyan zenei csemegéket hallhatnak majd a kilátogatók, mint a Dal egyik közönség-kedvence, Petruska, a Budapest Jazz Orchestra, az Apnoé, Dániel Balázs Boogie Woogie Showja, vagy Nagy Balázs nagyzenekaros koncertje. Természetesen az idén is megválasztják a város és a fesztivál borát is. A korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is fesztiválkártyával lehet fizetni a boros faházaknál, a gyors ügyintézést nyolc feltöltő pont segíti, amelyek mindkét téren megtalálhatók lesznek.

Tagai István az Európai Borlovagrend képviseletében elmondta, a felvonuláson mintegy 150 fővel vesznek részt, az idén először határon túli borlovagok is csatlakoznak. Szombaton új tagokat avatnak, 11 új belépőt és 8 előlépőt köszöntenek majd.

A pénteki nyárzáró koncertet tűzijáték zárja, a résztvevők hazajutását pedig ingyenes éjszakai buszjáratokkal is segíti majd az önkormányzat. A bornapok részletes programját bemutató kiadvány megtalálható lesz a Baross úti Látogatóközpontban, a helyszínen, illetve letölthető innen. Az információk megismerhetők a város facebook oldalán is.

A nyárzáró koncert rendezője: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata
Társszervező: Győr Projekt Kft.
A koncert főtámogatója az Audi Hungaria Motor Kft.
Arany fokozató támogatója: Agrofeed Kft.
Ezüst fokozatú támogatók: Alcufer Kft., QP Qualitative Production Zrt., Vidanet Zrt., Vill-Korr Hungária Kft.
Bronz fokozatú támogatók: Borsodi Műhely Kft., GYŐR-SZOL Zrt., Patent Holding Kft., Pannon-Víz Zrt., Praktiker Magyarország Kft., West Hungária Bau Kft.
További támogató: Boross Péter magánszemély

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.