Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Október 22. 17:49, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

100 millió forintnyi droggal kaptak el drogfutárokat

100 millió forintnyi droggal kaptak el drogfutárokat

A szerb férfi és a montenegrói nő is Röszkénél bukott le a járműveikbe rejtett marihuánával. Összesen több mint 100 millió forint értékű drogot foglaltak le tőlük a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozásokat egy szerb, illetve egy montenegrói állampolgárral szemben. A szerb férfi személyautójával 2017. október 20-án 2 óra 20 perckor jelentkezett belépésre Röszke Autópálya-határátkelőhelyen, a montenegrói nő október 21-én 6 óra 50 perckor.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kábítószer-kereső kutyája a járművek átvizsgálásakor mindkét esetben kábítószer jelenlétét jelezte. A rendőrök a férfi autójának karosszéria-elemeibe rejtve 22 csomagban 18.744 gramm növényi törmeléket találtak, a nő járművének dupla padlólemezéből pedig 30 csomagban 32.073 gramm kábítószergyanús anyag került elő. Az elvégzett gyorstesztek szerint mindkét gépkocsiban marihuána volt. A két szállítmány feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke összesen körülbelül 101 millió forint.

A KR NNI munkatársai a szerb férfit és a montenegrói nőt is előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.
A rendőrök mindkét nyomozást szakértők bevonásával folytatják le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során