Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Október 22. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

107 millió forintból megújult a győri műjégpálya kiszolgálóépülete

107 millió forintból megújult a győri műjégpálya kiszolgálóépülete

A győri műjégpálya 1984-ben épült társadalmi összefogásból. A létesítmény felújítása, korszerűsítése időszerűvé vált, amelynek első ütemére az önkormányzat 107 millió forintot fordított. Borkai Zsolt polgármester márciusban

Erre a célra az önkormányzat 107 millió forintot különített el költségvetésében. Hozzátette, ezen felül a város minden évben támogatást nyújt az üzemeltetéshez is, amely az idén 20,5 millió forint.

A felújított objektumot pénteken délelőtt adja át Borkai Zsolt. Az épületet a tartószerkezetig elbontották, korszerű anyagokból gyakorlatilag teljesen új épület került a helyére, ami igazodik a mai kor követelményeihez, elvárásaihoz. A 730 négyzetméteres épületben kettéválasztották a „versenysportot" és a közönségkorcsolyát, külön bejáraton közelíthetik majd meg az öltözőt és a pályát a sportolók és a látogatók.

Összességében a hely jobb kihasználásával az eddigi két kisméretű sportöltöző helyett négy nagyméretű, 35 négyzetméteres öltöző épült zuhanyozókkal úgy, hogy a közönségkorcsolya központi melegedőjének mérete változatlan maradt. Praktikusabb helyre került a korcsolyaélező és a kölcsönző, de megmaradt a büfé és a sportbolt is. Épültek irodák és bírói öltöző.

A burkolatok mindenhol alkalmasak arra, hogy korcsolyával közlekedjenek rajta, megújultak a mára használhatatlanná vált vizesblokkok, az elektromos hálózat és a gépészeti berendezések.

A Jégsport Alapítvány tervei között szerepel a felújítás második üteme is, amikor a pálya sátras fedése szigetelést kapna, illetve egy kisebb méretű tanulópálya is épülne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.