Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Szeptember 14. 07:00, péntek | PR
Forrás: Pr - PlixApp

15Millió Mobil app-ot töltöttünk júliusban

15Millió Mobil app-ot töltöttünk júliusban

Sajnos, az alkalmazásáruházak szűkölködnek a hazai szolgáltatásokhoz kapcsolódó, vagy azokat kiegészítő mobil alkalmazások kínálatában. Kereslet lenne rá, hiszen közel 2,7 millió mobil internet előfizető van hazánkban.

Sajnos, az alkalmazásáruházak szűkölködnek a hazai szolgáltatásokhoz kapcsolódó, vagy azokat kiegészítő mobil alkalmazások kínálatában. Kereslet lenne rá, hiszen közel 2,7 millió mobil internet előfizető van hazánkban.

Mi sem bizonyítja jobban mint a legnépszerűbb időjárás előrejelző szolgáltatásokat érintő mobil alkalmazások. A köpönyeg.hu alkalmazását 19.566 iPhone-ra telepítették idén júliusban, még az időkép.hu alkalmazását 86.288 Androidos okostelefonra installálták. A második legnépszerűbb hazai vonatkozású alkalmazás az Olimpia TV –volt, melyet összesen 65.206 készülékre telepítettek fel egy hónap alatt.

Az ügyes mobil alkalmazásokra lenne igény, és ha megvizsgáljuk az NMHH statisztikai adatait jól látszik, hogy hazánkban erősödik az okostelefonok utáni kereslet. Az új mobiltelefont vásárlók körében egyre többen választank okostelefont a hagyományosnak mondható nem okostelefonnal szemben, és ez a szám havonta 40-50%-al emelkedik. A piac tehát dinamikusan bővül. Ha szemügyre vesszük a július havi alkalmazás letöltéseket:

iOS alkalmazás letöltés statisztika

android alkalmazás letöltés statisztika

Jól látszik, hogy közel 14,5 Millió mobil alkalmazást töltöttünk le egy hónap alatt, Andorid illetve iOS alapú rendszerekre, holott a hazai kínálatban igen csak kevés alkalmazás szerepel. Érdemes viszont szemügyre venni, hogy a globális letöltéseknek még a 0,5%-t sem érte el az össz hazai letöltés. Nem éppen elhanyagolható piaci szegmensről van tehát szó, amit ebben a válságos időben a vállalkozók kihagyhatnának, még akkor is ha egy mobil szoftver fejlesztés további költségeket ró a vállalkozásra.

Talán a hazai vállalkozók nem ismerték fel még a mobil alkalmazásokban rejlő marketing erőt, esetleg annyira új terület, hogy nem mernek belevágni egy innovatív fejlesztésbe?

iOS és Android alkalmazás fejlesztés

Külföldi országokban óriási sikere van a mobil alkalmazásoknak, van olyan üzlethálózat mely saját alkalmazása segítségével megsokszorozta a forgalmát, mert egy hatékony segítséget adott felhasználók milliói számára. „Egy adott termék adagolására figyelmeztet a mobil alkalmazás, és mielőtt elfogyna a termék, üzen a felhasználónak, hogy melyik hozzá legközelebb eső üzletben tudja átvenni a számára már elkészített terméket.” Eszébe sem jut a felhasználónak, hogy más gyártó termékét használja. Nem kellett hozzá más, csak egy mobil szoftver.

Amennyiben Ön vállalkozó, és ezt a cikket olvassa, gondoljon kicsit a jövőre. Önnek milyen haszna származhatna egy mobil alkalmazásból, amit több mint 2 millió ember tud hazánkban elérni? Miben és milyen problémának a megoldását tudná segíteni egy mobil alkalmazással?

PlixApp Informatikai Kft.

Mobil alkalmazás fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.