Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Február 20. 05:55, szerda | Külföld

16 ember, köztük kisgyerek is fennragadt a magasban egy élményparkban

16 ember, köztük kisgyerek is fennragadt a magasban egy élményparkban

Több tíz méter magasban ragadt 16 ember, amikor a SeaWorld nevű élménypark egyik játéka meghibásodott – írja a BBC.

Több órára a Bayside Skyride nevű játék egyik gondolájában ragadt 16 ember, 9 felnőtt és 7 fiatal a San Diegó-i SeaWorld élményparkban.

Valószínűleg egy erős széllökés miatt hibásodott meg az egyik biztosíték a játékon, így a látogatók több tíz méter magasan ragadtak, körülbelül 9 Celsius-fokban.

A szerencsétlenül járt látogatók között egy helyi televízió szerint kisgyerek és egy részlegesen lebénult ember is volt, akinek a közelmúltban stroke-ja is volt.

A tűzoltók több embert hámok segítségével mentettek ki, és az akció körülbelül 5 órán át tartott, este 11-re mindenkit lejuttattak. A mentőakciót vízimentők is segítették.

A SeaWorld azt nyilatkozta, hogy a mentőakció alatt végig kapcsolatban voltak az emberekkel, és hogy alaposan át fogják vizsgálni a játékot, mielőtt újra megnyitják a közönség előtt.

Forrás: origo.hu

Kép: twitter.com/ SDFD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).