Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. December 07. 15:58, kedd | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs Ügynökség

16. alkalommal adták át a nívós Carmen-díjat

16. alkalommal adták át a nívós Carmen-díjat

A művészetpártoló győri Solymosi házaspár immáron 16. éve támogatja a Győri Balett társulatát. Dr. Solymosi Péter és felesége Dr. Kiss Ilona minőségi fogászatot vezetnek Győrben, mely hotel és étterem szolgáltatással bővült immá

A Solymosi házaspár művészetszeretete régi keletű. Dr. Solymosi Péter a képzőművészeti főiskolára és az orvosi egyetemre egyszerre adta be jelentkezését, hajszálon múlt csak, hogy nem festőművész lett belőle. Tehetséges és sikeres fogorvosként is megmaradt gyűjtő szenvedélye és a művészet minden ága iránti mélységes tisztelete és szeretete. Feleségében ezen a téren is társra lelt, munkájuk mellett mindig szakítanak időt színházi és balett előadásokra, kiállításokra, képtárak látogatására Győrben és a fővárosban egyaránt. A Kálvária Hotel és a Carmen Étterem állandó- és alkalmi kiállítások, művészeti estek kedvelt helyszíne. Az elmúlt évben indult a Művészstaféta elnevezésű sikeres rendezvénysorozat, ahol többek között fiatal tehetségek is bemutatkozási lehetőséget kaptak. A művészeti est vendége volt már Pátkai Balázs- balett-táncos, valamint Rákász Gergely orgonaművész is.

- Büszkék vagyunk arra, hogy idén 16. alkalommal adhatjuk át cégünk díját. Győrben az első egészségügyi vállalkozás voltunk, akik támogatóként vettek részt egy tehetséges társulat életében - mondta el Solymosi Péter, aki nem titkolja, hogy most is, mint minden évben feleségével együtt izgatottan várja, hogy ki lesz az év díjazottja, ki kapja meg a Carmen Díjat?
A Carmen Díj másfél évtizede a Győri Balett társulatának egyik rangos elismerése: a társulat vezetése annak ítéli oda, aki eddigi kiemelkedő munkájával a legjobban kiérdemli.

Az eltelt 16 év díjazottai éppen ezért a társulat kiválóságai: Solydent-díjasok: Becker Szabolcs, Fusch Renáta, Horváth Gizella, Sándor Zoltán, Ströck Barbara, Szigeti Csaba, Velekei László, Horváth Krisztián. Carmen-díjasok: Kiss János, Bombicz Barbara, Demcsák Ottó, William Fomin, Pátkai Balázs, Cserpák Szabina, Sóthy Virág és Sebestyén Bálint vehette át a Carmen-díjat minden évben az évet záró utolsó előadást követően.

A 2010-es év Carmen-díjának átadására december 4-én este a Győri Balett Queen-Balett c. előadását követően a Győri Nemzeti Színházban került sor. A Győri Balett vezetése az év során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért Horváth M. Lilla balettművésznek ítélte a díjat, melyet Dr. Solymosi Péter, és a felesége Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona adott át. A díjátadó rendezvényen – mint minden évben – idén is jelen volt a Carmen-díj Táncosnő című szobrának alkotója, az idén 71. évét betöltött Eőry Emil szobrászművész is.

- Nagyszerű dolog, hogy rohanó világunkban léteznek olyan emberek, akik áldoznak arra, hogy támogassák azt, amit szeretnek és tisztelnek: a táncművészetet. A Solymosi házaspár által vezetett Solydent Fogászati Klinika és Carmen Étterem 16 éve támogatja a Győri Balett társulatát. Minden elismerés és köszönet megilleti ezért őket – mondta el Kiss János, a Győri Balett igazgatója a díjátadót követően.

A balett társulaton belül nagy rangja van a Carmen-díjnak, igazi elismerés, ha valaki megkapja. Az idei Carmen-díjat a társulat és a nézőközönség ünneplése mellett újabb tehetséges művésznő vehette át büszkén: Horváth M. Lilla, akit a balettművészetet kedvelő közönség 1999. óta a társulat minden darabjában láthatott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.