Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Május 07. 11:25, hétfő | Sport

Magyar győzelem esők Spanyolországban

Magyar győzelem esők Spanyolországban

További fantasztikus győzelmekkel térhetnek haza a vasárnap véget ért Testépítő és Fitness Európa-bajnokságról azok a versenyzők, akik hazánkat képviselték a spanyolországi Santa Susanna-ban.

Ismét tudósítást kaptunk még a helyszínről.

44 ország, jóval több mint 1.000 versenyzője méretetett meg 4 versenynap alatt, köztünk a mintegy 30 fős magyar válogatott a hivatalos Európa-bjnokságon.

Hazánk leányai és fiai olyannyira helytálltak, hogy a nemzetek összesített rangsorában a 3. helyet szereztük meg a juniorok között. Ezzel a ténnyel is bizonyítva, hogy az évekkel ezelőtt kidolgozott utánpótlásnevelési tervünk nem csak terv maradt, hanem érvényre jutott.
A díjat Vargha Viola főtitkár vehette át.

További sportdiplomáciai siker, hogy Huber István MTFSZ (IFBB Hungary) elnök úr és Rafael Santonja úr, az IFBB világszövetség elnöke megállapodtak abban, hogy Hazánk hivatalos sportági szakszövetsége rendezi a 2019. évi junior világbajnokságot. (!)
A megbeszélésen többek között elhangzott a jelenlévő magyar bírói küldöttség méltatása, akik mindahányan “A” bírói minősítést kaptak.

Szabó Nikolett abszolút Európa-bajnok, Frauenberger Panni Európa-bajnok, Tupi Róbert 2. helyezést ért el, Keszei Korina pedig 4.helyezett lett.

Rafael Santonja elnök úr és Huber István elnök úr adták át Szabó Nikolettnek a női fitnesz abszolút győzelméért járó díjat - Fotó: Várszegi Gábor

Frauenberger Panni Európa-bajnok - Fotó: Várszegi Gábor

Ezüstérmes Tupi Róbert - Fotó: Várszegi Gábor

Továbbá:
Iklódi Hajnalka: junior bikini fitnesz, 6. helyezett és Kovács Dániel: junior men’s szintén 6. helyen végzett.

Tupi Róbert és Leányfalvi Vanessza

Turós György Fitness szakág vezető, közösségi oldalán ezt nyilatkozta:

" Frauenberger Panni Európa-bajnok!
16 évesen junior női fitnesz kategóriában a 16-23 évesek között.
Hadd írjak kicsit bővebben, bensőségesebben és személyesebben, mint szoktam itt, e fórumon!
A fitnesz, mint sportág, borzasztó nehéz. Pancsi 10 (!) éve készül arra, hogy győzedelmeskedhessen egy nemzetközi versenyen. Egy magas szintű, népes mezőnyű viadalon, ahol kifejezetten tehetséges és remekbeszabott atléták fölött kell győzelmet aratnia. Ő, mi nem a könnyű utat keressük, hanem a legnemesebb ellenlábasaink akarjuk megakasztani és föléjük kerekedni, úgy hogy mindeközben kizárólag arra figyelünk, arra törekszünk, hogy történjék bármi, mi minden esetben tegyük meg a legtöbbet, ami csak lehetséges. Vagy többet. Ez most sikerült.
A fitnesz versenyzőnek két fordulós a megmérettetése. Egy gyakorlat és egy test forduló. A kűr 90mp hosszú. Egy edzőnek egy élet, amire végetér. A test fordulónál 4 alapállást bemutatva kell lenyűgözni a bírákat egy jól izmolt, sovány, arányos, funkcionálisnak tűnő fizikummal. A test funkcionalitását pedig nem elég sejtetni, hanem kőkeményen bizonyítani is kell a zenére összeállított gyakorlat fordulóban. Itt az atléta erő-, egyensúlyi-, akrobatikai- és egyéb elemeket köt össze táncos átkötésekkel, show-szerű előadásmóddal prezentálva. Szétdiétázva.
Nyilvánvalóan egy minőségi kűr gyermekkori előképzettséget igényel. Panni 5 éves kora óta nyomja Krisztina Maroshévizi-vel. Köszi, Kriszti az együttműködésed és a kiváló munkád.
Egy edző életében rendkívüli sors- és pályafutás befolyásoló tényező az, hogy milyen anyagot kap munkájához az Úrtól.
22 évesen, 1996-ban építettem az első nagy bajnokot. Az akkori szemlélet szerint világbajnok lett, a mai szemlélet szerint ő volt az első Arnold Classic győztes. Béres Alexandráról írok. Aztán pár évvel később ugyan ezt az eredményt (vb vagy Arnold Classic győzelem) értük el Anita Oláh-hal.
A sors, az Isten, a matrix, a természet nagy törvénye (kinek, ahogy tetszik) úgy rendelte, hogy ilyen formátumú emberekkel kezdhessem edzői pályafutásom. Hálásan köszönöm!
Ők más edzővel is bajnokokká válhattak volna.
Én tudtam, tudni véltem az irányt, de ők tették meg a szükséges és elengedhetetlen lépéseket.
Mindig azt, amit kellett. Úgy, ahogy kellett. Közös munkánk során én tanultam a legtöbbet tőlük. Szilárd kitartásról, vasfegyelemről, acélos akaratról, jó értelemben vett alázatról, tiszta szeretetről, egy életre szóló baráti hűségről mutattak és mutatnak példát.
Köszönöm!
Most 44 éves vagyok. Az elmúlt 22 évben bőven voltak versenyzők, akiket testben és lélekben készítettem. Sokféle embert, hozzáállást ismertem meg a szerencsés kezdet után.
Köszönöm, nagyon tanulságos volt.
Azt mondják a versenyben a részvét a fontos, nem a győzelem.
Szerintem ez nem igaz. A győzelem a fontos, csak az nem mindegy, hogy mit veszünk annak.
E sporthoz kapcsolódóan, ha valaki képes hónapokon keresztül az étrendje betartásának és az edzései elvégzésének alárendelni mindent úgy, hogy közben ne vagy alig sérüljenek egyéb kötelességei (tanulmányok, munka stb) úgy, hogy mindeközben emberi kapcsolatai is szeretetteljesek maradjanak, és végigviszi egészen az eredményhirdetésig a dolgát, és évről-évre, szezonról-szezonra javul a formája, akkor győzött.
Pannival - úgy tűnik - még nagyon az elején vagyunk a versenyzésben.
Mindenesetre örvendek, hogy megismerhettem."

4. helyezett Keszei Korina így nyilatkozott portálunknak:

"2007-ben kezdtem el sportolni. Úgy jott az ötlet, hogy nagyon aktiv gyermek voltam és mindenképpen szükség volt arra, hogy sportoljak valamit. Így neki indultunk és minden sportot megnéztünk, hogy vajon melyik lenne jó nekem, például a szertornát is, de végül ez fogott meg! Több házi versenyben volt már tapasztalatom, szerencsére már nemzetköziben is. Imádom még mindig, boldogsággal tölt el egy-egy felkészülés, az edzések a napom részévé váltak. Most, hogy junior lettem, elkondolkodtunk ezen az Európa- bajnokságon, hogy elindulunk és lesz ami lesz. Nagyon élveztem, éltem a színpadon és felülmúlhatatlan az az érzés, amikor ott lehetek. Örülök, hogy már egész kicsi koromban ezt választottam. "

Forrás: Leányfalvi Vanessza

Képek: Leányfalvi Vanessza, Leányfalvi Ferenc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!