Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. November 05. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

20 ezer kátyút tart nyilván Győr-Moson-Sopronban a Magyar Közút

20 ezer kátyút tart nyilván Győr-Moson-Sopronban a Magyar Közút

Megyénkben körülbelül 20 ezer kátyút tart nyilván a Magyar Közút. A 83-as, 84-es, 85-ös és a 86-os utak a legforgalmasabbak, így ezek vannak a legrosszabb állapotban. Pécsi Norbert, a társaság kommunikációs vezetője a Kék Dunának elmo

Megyénkben több mint 1600 kilométernyi út tartozik a Magyar Közúthoz, ebből mindössze 130 kilométernyi minősül jó vagy megfelelő állapotúnak.

A kátyúk megszüntetésén az üzemmérnökségek folyamatosan dolgoznak, azonban az elöregedett, repedezett, illetve töredezett burkolaton egy-egy csapadékos nap után újabb és újabb javítandó kátyúk keletkeznek. Az ebből a szempontból leginkább érintett szakaszok többnyire a nagy teherforgalmú és elégtelen teherbírású főutak (83, 84, 85 és 86-os számú főút), illetve a mezőgazdasági gépek nagyszámú közlekedésével érintett mellékutak.
Pécsi Norbert elmondta, amíg az aszfaltkeverő telepek működnek, illetve az időjárás és az út pályaszerkezete lehetővé teszi, addig törekednek a meleg aszfalttal való javításra. Téli időszakban úgynevezett hideg kátyúzó keverékkel szüntetik meg a kátyúkat.

Idén eddig 4200 tonna aszfaltot dolgoztak be a kátyúzási munkák során a megye útjaiba, ami hozzávetőleg 380 millió forint költséget jelent. Ezen túlmenően állami plusz megrendelés keretében 90 millió forint értékű melegaszfaltos burkolatjavítást is végeztek. Idén tavasszal külső vállalkozó bevonásával nagyfelületű burkolatjavítások is történtek, összesen 420 millió forint értékben, mintegy 92 000 négyzetméteren.

Az országos közutak és hidak állapotáról folyamatos felmérést készítenek a társaság szakemberei, az adatokat az Országos Közúti Adatbank tartja nyilván. A legfrissebb adatok alapján a Magyar Közút által üzemeltetett Győr-Moson-Sopron megyei közúthálózat burkolatának állapota az alábbiak szerint alakult:

Jó vagy megfelelő: 130 km
Tűrhető vagy nem megfelelő: 500 km
Rossz: 985 km

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.