Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Augusztus 30. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

25-30 százalékos kenyéráremelésre készülnek a Győr környéki pékségek is

25-30 százalékos kenyéráremelésre készülnek a Győr környéki pékségek is

?sszel akár 25-30 százalékkal is drágulhat a kenyér - derült ki a győri Terményáldáson. A jelentős emelkedés azonban csak részben függ össze azzal, hogy az elmúlt hetekben gyo

A győri Terményáldáson is téma volt a magyar termelők versenyhátránya. A kiállító pékségek egytől egyig úgy nyilatkoztak, hogy szeptembertől áremelésre kényszerülnek. Ki kisebb, ki nagyobb mértékben.

Horváth György pék, Pér: "Sajnos a kenyér drága lesz, és én azt gondolom, hogy egy 10-15 százalékos emelkedés mindenképpen lesz."

A sütödék jelentős része mostanra teljesen felélte a tartalékait, ezért lesz olyan vállalkozás, ahol az elmúlt hat évben nem volt olyan mértékű az áremelés, mint amilyenre most készülnek.

"290 forint most, és 330 forint lesz. A rozscipó az 220 forint, és az 290 lesz" - mutatja a Pedró Pékség munkatársa a vállalkozás standjánál. A sokorópátkai pékség üzletvezetője úgy véli, új termékek bevezetésével némiképp ellensúlyozni tudják majd a drágulásból következő forgalomcsökkenést.

Bathó Anita üzletvezető, Pedró Pékség, Sokorópátka: "Szükség lesz áremelésre, amely minden termékünket érinteni fog, a kenyereket próbáltuk kevesebb százalékban emelni, a pékárukra egy kicsit többet rátenni, reméljük, hogy nem fog forgalomkiesést hozni ez az árváltozás, de próbálunk új termékeket is behozni a piacra, amellyel igyekszünk kompenzálni ezt a forgalomcsökkenést."

A sütödék a forint gyengülése miatt a külföldről származó adalékanyagokat is jóval magasabb áron tudják beszerezni.

Modok Jenő titkár, Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara: "A liszt az olyan 50 % körül vesz részt, az összes többi az olyan rárakodó költség, mint az energia, a munkaerő, az egyéb szolgáltatások, bérleti díjak, beruházások ára. Na most, ezek az utóbbi időben viszont jelentős mértékben változtak, hiszen jó néhány olyan termék van, amely a kenyér árába külföldről kerül be, és azok a forint árfolyamváltozással bizony egy kicsit kicsúcsosodtak."

A pékek úgy vélik, nem tudnak versenyezni a nagy áruházláncok olcsóbb kenyéráraival, így ha meg akarják tartani vevőkörüket, az áru minőségében kell magasan a bevásárlóközpontok termékei fölé nőniük.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.