Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2018. Május 14. 19:03, hétfő | Külföld

25 másodpercet csúszott a japán vasúttársaság, most nagy bocsánatokat kér

25 másodpercet csúszott a japán vasúttársaság, most nagy bocsánatokat kér

Könyörög utasai bocsánatáért a Nyugat-Japán Vasúttársaság, miután péntek reggel a notogawai állomáson a mozdonyvezető elnézte az időtáblát.

7:12 helyett 7:11-kor zárta az ajtókat és végül 25 másodperccel korábban hagyta el a peront, mint kellett volna. A rimánkodás nem túlzás, a közlemény szerint.

"Utasainknak okozott hatalmas kellemetlenségre nincs mentség."


A 12 kocsival közlekedő vonat két órás menetideje végén, 9.14-kor kellett, hogy megérkezzen Hyogo prefektúra Nishi Akashi megállójába.

Ez pontosan meg is történt, csakhogy az 1 perccel korábban záródó ajtók miatt több utas is, aki épp munkahelyére igyekezett volna péntek reggel, az állomáson ragadt.

A mozdonyvezető a közlemény szerint gyorsan felismerte, hogy hibázott, de miután úgy látta, senki nincs a peronon, már nem korrigált. Pechére többen is voltak, akik emiatt lemaradtak a vonatról, és volt aki panaszt is tett a társaságnál.

A lecsúszottak kénytelenek voltak emiatt a 7 perccel később, 7.19-kor startoló vonattal menni, ami viszont csak 9.20-ra ért Nishi Akashiba. Emiatt többen elkéshettek munkahelyükről, és ezt Japánban igen komolyan veszik, a vasútcég ezért nem aprózta el a bocsánatkérést:

„Ki fogjuk vizsgálni és értékelni a vezetők teljesítményét, és biztosítjuk, hogy hasonló incidens nem fordul elő többet” - üzent a mozdonyvezetőnek is közleményében a vasúttársaság.

Forrás: 444.hu

Fotó: Hitoshi Yamada/NurPhoto

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -