Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. December 20. 09:23, kedd | Életmód
Forrás: hirado.hu

3D-s nyomtatási technológiával készült hidat adtak át

3D-s nyomtatási technológiával készült hidat adtak át

A betonból, nyomtatással készült híd 12 méter hosszú, 1,75 méter széles, és egy közparkban található kisebb tó felett ível át.

A spanyolországi Alcobendas településen átadták a világ első 3D-s nyomtatási technológiával készült gyalogoshídját. A spanyol fővárostól 15 kilométerre lévő települést az IAAC építészeti intézet kereste meg az általuk tervezett híd ötletével, amelyet az ACCION nevű cég valósított meg. Ignacio García de Vinuesa, Alcobendas polgármestere szerint ez a technológia mérföldkő, minden város számára látványos haladást jelenthet. Az alkotók a 3D-s nyomtatásban készült híd előnyei közt hangsúlyozták, hogy környezetbarát, mert előállításához kevés nyersanyag és energia szükséges, kevés gyártási hulladék keletkezik, az anyagok pedig újrahasznosíthatók.

Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 05:00, péntek | Életmód

Fonogram-életműdíjat kapott az Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András

Fonogram-életműdíjat kapott az idén 50 éves Edda Művek, Müller Péter Sziámi és Galler András Indián - közölte a díj kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 02. 15:23, csütörtök | Életmód

Látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Az év egyik legszebb meteorraja, az Éta Aquaridák csillaghullása lesz látható vasárnap hajnalban.