Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Március 20. 12:22, hétfő | Életmód

5 különleges mozgásforma, amit ki kell próbálnod tavasszal!

5 különleges mozgásforma, amit ki kell próbálnod tavasszal!

Unod az esti edzéseket? Nincs kedved a megszokott gyakorlatokhoz? Felejtsd el a szokásos mozgásformát és légy nyitott az újdonságokra!

A különleges edzéseket a hagyományos, számodra már jól bevált gyakorlatok mellé is beillesztheted. Mutatunk néhány sajátos és kedvelt mozgásformát, melyek gyakorlásával csúcsformába hozhatod a tested.

A falmászás kiváló lehetőséget biztosít a mentális és fizikai teljesítőképesség korlátainak megismerésére. A test minden izmát erősíti és megmozgatja.

A Kangoo Jumps edzéssel több kalóriát égethetsz el, mint más gyakorlatokkal. Jó hír azoknak, akik ízületi problémák miatt nem tudnak edzeni, a Kangoo segítségével újra futhatnak. A hagyományos aerobic-kal szemben a Kangoo elnyeli a rázkódást és kiemelkedően fokozza az oxigén felhasználást más sportokhoz képest.

Hallottál már a Cheerobicról? Maga a kifejezés az USA-ból ered, a Cheerleader /pompomlány/ szóból. Amerikában ez a szurkolás sportja. A Cheerobic óra táncos jellegű. Fejleszti a kitartást, szökkenések, lábemelések és együttes karmozdulatok váltják egymást az edzés alatt. Ez az edzésforma az aerobic elemeit ötvözi a Cheerleading elemeivel. Neked való, ha szereted a dinamikus, izzasztó aerobic órákat.

A Pilates torna hazánkban sokáig nem volt ismert. Miután az amerikai sztárok körében megugrott a torna népszerűsége, itthon is nagy divat lett Pilates órákra járni. A gyakorlatokat helyes testtartással kell végezni, így lesz esztétikusabb a tartásunk. A gyakorlatok végzése közben megnyitjuk a mellkasunkat, kihúzzuk magunkat. A rendszeres Pilates torna gyakorlása formás, szálkás izomzatot eredményez. Ennél a mozgásformánál fontos a tudatosság, a mozdulatok minősége. Kellemes ellazulást biztosít, a koncentráció és légzéskombinációnak köszönhetően gondolatainkat elterelhetjük a mindennapi stresszről.

A cardiobalett olyan izmokat mozgat meg, amelyek létezéséről talán nem is tudtál. A klasszikus balett alapelemeire épül, ízület- és gerinckímélő mozgásforma. Zsírt égethetsz, szálkásíthatsz, s emellett az állóképességed és a koordinációd is javulhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.