Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Február 12. 14:45, szerda | Külföld

112 évesen a világ legöregebb férfija, elárulta hosszú élete titkát

112 évesen a világ legöregebb férfija, elárulta hosszú élete titkát

A 112 éves japán bácsi rekordját öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája ünnepelte.

A nevetésben látja a hosszú élet titkát a 112 éves japán férfi, akit szerdán ismertek el a világ legidősebb élő férfijaként.

Az új világrekorder, Vatanabe Csitecu Niigata tartományban, Dzsoecu városban él egy idősotthonban, családja szerint jó egészségben. Mosolyogva vette át a tanúsítványt a Guinness Világrekordok képviselőjétől, és amikor a hosszú élet titkáról faggatták, csak annyit mondott, hogy a nevetés az.

Vatanabe 1907. március 5-én született földműves családba. Húszévesen Tajvanra került, ahol cukorgyárban dolgozott. A második világháború végén hazatért, és köztisztviselőként dolgozott nyugdíjazásáig.

Korrekorderré nyilvánítását öt gyermeke, 12 unokája, 16 dédunokája és egy ükunokája ünnepelte. A Jiji japán hírügynökség szerint kedvenc hobbija a szépírás. Kedvenc étele a puding és a fagyi, amelyeket ma is fogyaszt. A korábbi rekordot is egy másik japán, a Hokkaido szigetén élő Nonaka Maszazo tartotta, aki 2019. január 20-án hunyt el 113 évesen.

A világ legidősebb nője is japán, a Fukuoka tartományban élő Tanaka Kane, aki január 2. töltötte be 117. életévét. A Gerontology Research Group (GRG) nyilvántartása szerint Vatanabe az egyetlen férfi a világ 30 legidősebb embere között.

Forrás: hirado.hu

Kép: twitter.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -