Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 13. 10:00, szombat | Bulvár

A DAL 2016 AKUSZTIK – Te kire szavazol?

A DAL 2016 AKUSZTIK – Te kire szavazol?

Mit vár(hat)unk egy akusztikus feldolgozástól? Valami igazán egyedi, tiszta hangzást? Valami különlegeset? Mi alapján és hogyan szavazzunk?

A szabad enciklopédia – wikipedia.org – így ír a szó jelentéséről:

„Azakusztikus zeneolyan zenei stílust foglal magába, mely kizárólag vagy legnagyobb mértékben olyan hangszereket használ, melyek akusztikus hangzást bocsátanak ki, és nemelektromosvagyelektronikus zenét.

A "retronim" akusztikus zene az olyan elektromos hangszerek érkezésével jelent meg, mint azelektromos gitár,elektromos hegedű,elektromos zongoraés aszintetizátor.

Az akusztikus zenei előadók gyakran erősítik föl a kiadott hangerőtelektronikus erősítőkkel. Gyakran mikrofont is elhelyeznek az akusztikus hangszer elé, ami még erősítőhöz is kötve van. Azonban ezek az erősítő berendezések elkülönülnek az erősített hangszerektől, és használatuktól megmarad a hang természetessége.”

Végighallgatva az idei A Dal 2016 versenyszámainak akusztikus feldolgozásait azt gondolhatnánk, hogy a feldolgozás valami pluszt is jelenthet annál, minthogy egy szál gitár, zongora és egyéb hangszerek kíséretében a versenyzők feléneklik dalaikat.

Talán azt is gondolhatnánk, hogy akik Európa egyik legrangosabb zenei megmérettetésére készülnek, azoknak fontos, hogy az akusztikai hangzás is a legprofesszionálisabb minőségben kerüljön átdolgozásra.

Továbbá – végignézve az oldalon szerepeltetett videókat – talán a nézői élményért is lehetett volna még emelni a produkciók „fényén”…

De tekintsünk el ezektől az elvárásoktól! Hagyjuk hátra azokat az ismérveket, amelyek miatt, mi „fogyasztók” könnyebben tudunk döntést hozni.

Hozzunk döntést a látottak és hallottak alapján! Szavazzunk a minőségre, az eredeti produkciókra! Válasszunk különleges élményt!

Mi történik, ha így teszünk?

Biztos sokan ismerik azt az érzést, amikor azon bosszankodnak, hogy nem a szerintük legérdemesebb produkció jutott tovább valamelyik műsorban...

Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen nagy volumenű műsorban igenis megkövetelhető az előadóktól a profi előadásmód, a saját daluk irányába mutatott alázat. Egy olyan szenvedély, amelyet csak ők adhatnak A Dalhoz.

Mi pedig, mint nézők, felhasználók és végső fogyasztók mindezen törekvéseket értékelve eldönthetjük azt, hogy ez átjött-e a médiaportál videóin vagy sem?!

Ezek alapján a mi általunk felépített lista a különleges feldolgozás szempontjából:

1. Odett: Stardust Akusztik- az tudtad, hogy ebben a feldolgozásban egy olyan hangszer szerepel, ami az összes többiben nem? Megtalálod, melyik az?

Passed – Driftin’ Akusztik;Berkes Olivér & Tóth Andi – Seven Seas Akusztik;Petruska – Trouble In My Mind Akusztik;Gáspár Laci – Love And Bass Akusztik;Oláh Gergő – Győz a jó Akusztik;Kállay Saunders Band – Who We Are Akusztik

Hogy miért éppen ők? Hallgasd meg az oldalon és megtudod!

Szavazz! Dönts! Értékelj helyesen!

A szabályzat

A Dal 2016 Akusztik döntőjébe jutott, 18 akusztikus felvételre február 13-21. között szavazhat újra a közönség. A döntős szavazás előtt lenullázzák a számlálókat, hogy a felvételek és előadóik azonos esélyekkel, tiszta lappal indulhassanak a fődíjért. Az online szavazás nyertes előadója a Petőfi Akusztik koncertsorozat keretében 52 perces önálló koncertlehetőséget kap, amit rögzít és műsorára tűz a Petőfi Rádió.

Forrás: mediaklikk.hu

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.