Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 23. 09:16, csütörtök | Helyi

A Forma–1 legendás mérnökei adtak elő a Formula Student Symposiumon

A Forma–1 legendás mérnökei adtak elő a Formula Student Symposiumon

Közel kétszázan voltak a Széchenyi István Egyetem által november 18–19-én megrendezett Formula Student Symposiumon, ahol a motorsport krémje, köztük a Forma–1 mérnök legendái tartottak előadásokat.

A kilencedik alkalommal megszervezett nemzetközi esemény népszerűségét mutatja, hogy a résztvevők összesen 20 országból érkeztek Győrbe.

A hagyományosan a Széchenyi István Egyetemen megrendezett Formula Student Symposium idén kilencedik alkalommal kapott helyet az intézményben, melyre 22 előadó érkezett a nemzetközi motorsport világának különböző csapataiból és autógyártóitól. A találkozó legfőbb célja a tapasztalat- és ötletcsere mellett a következő szezonra való felkészülés volt a Formula Student-sorozatban induló hallgatói csapatok számára, elismert szakemberek segítségével.

A program előadói között volt többek közt Claude Rouelle, a motorsport egyik szaktekintélye, aki versenymérnökként és járműdinamikai szakértőként rendszeresen tart szakmai tréningeket, és bíróként is tevékenykedik a legnevesebb nemzetközi Formula Student-versenyeken. „A Formula Student lényege, hogy tapasztalatokat szerezzünk és tanuljunk a hibákból, hiszen a szakértelem mellett a hibák is kulcsfontosságúak a sikerhez. A tapasztalatokat pedig fontos, hogy megosszuk egymással – itt erre remek lehetőség nyílik” – hangsúlyozta a belga szakember.

Előadott Miroslav Zrncevic, a Bugatti Rimac tesztpilótája, valamint Pierre-Olivier Cimon, aki szintén a Rimac Technologytól érkezett és az akkumulátortechnológia specialistája. A Forma–1 világából jelen volt Timothy Anticevich a Williams istállótól, valamint visszatérő vendégként Owen Carless, az idei konstruktőri világbajnok Red Bulltól és Hegedűs Andor, az Aston Martin tagja.

A Formula Student Symposium fő szponzora, az Audi Hungaria képviseletében Christian Stengel, a cég járműfejlesztési vezetője az iparág és a Formula Student kapcsolatáról osztotta meg gondolatait. „A modern járműiparban az ágazat komplexitása miatt az elméleti tudás mellett nagyon fontos a gyakorlati tapasztalat a szakma minden területén, beleértve ebbe a kommunikációs készségeket, a konfliktuskezelést és a projekt menedzsmentet is. A Formula Student mindezekre lehetőséget ad, ezáltal ez a legjobb befektetés a jövőbe” – mondta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.