Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. November 14. 09:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: facebook.com/michelisz.norbert/

A Hungaroringen startol jövő májusban a Túraautó-vk

A Hungaroringen startol jövő májusban a Túraautó-vk

Jövő májusban a Hungaroringen rajtol a túraautó-világkupa (WTCR) 2021-es idénye, melynek pénteken nyilvánosságra hozott versenynaptárában három ázsiai helyszín is helyet kapott.

A versenysorozat hivatalos honlapján az olvasható, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa már elfogadta a vk jövő évi programját, ahhoz azonban, hogy Kínába, Makaóba és a Koreai Köztársaságba valóban elutazhasson a mezőny, szükség lesz a koronavírus-járvány miatt jelenleg érvényben lévő utazási és teherszállítási korlátozások enyhítésére.

A vk 2021-es szezonja a május 14-16-i hétvégén a Hungaroringen rajtol, egy héttel később pedig a magyar-szlovák határhoz közeli Slovakiaringen versenyeznek majd. Ezután Németország, Portugália, valamint Spanyolország következik, az idény utolsó három viadalát pedig Ázsiában rendezik meg. A sorozat startját azért is tervezik májusra, mert azt remélik, hogy akkor már, illetve az után - a helyi szabályozások betartása mellett - minél több szurkoló lehet majd ott a lelátókon az adott versenypályán.

A WTCR irányítói jelezték, jövőre minden hétvégén két futamot rendeznek csak meg a mostani három helyett, elsősorban költségcsökkentési céllal. A nyolc állomáson így 16 versenyre kerül majd sor, ezek alapján alakul majd ki az összetett pontverseny végeredménye.

A túraautó-vk idei szezonja a mostani hétvégén zárul a spanyolországi Aragónban négy magyar versenyző, a címvédő Michelisz Norbert (Hyundai), valamint Tassi Attila (Honda), Boldizs Bence (Cupra) és Kismarty-Lechner Gábor (Cupra) részvételével.

A WTCR 2021-es versenynaptára:
-----------------------------
május 14-16., MAGYARORSZÁG, HUNGARORING
május 22-24., Szlovákia, Slovakiaring
június 3-5., Németország, Nürburgring
június 25-27., Portugália, Vila Real
július 9-11., Spanyolország, Aragón
október 8-10., Koreai Köztársaság, Indzse Speedium
november 5-7., Kína, a helyszín még egyeztetés alatt
november 19-21., Makaó, Guia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben