Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 19. 11:16, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A jövőben hőség helyett magas középhőmérsékletre adja ki a figyelmeztető előrejelzéseket a meteorológiai szolgálat

A jövőben hőség helyett magas középhőmérsékletre adja ki a figyelmeztető előrejelzéseket a meteorológiai szolgálat

Az egyértelmű és egységes kommunikáció érdekében az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző rendszerében a figyelmeztető előrejelzéseket hőség helyett ezentúl magas középhőmérsékletre adja ki.

Hozzátették: azért változtattak a korábbi gyakorlaton, hogy egyértelművé tegyék, a hőségriasztást a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) vezetője, az országos tisztifőorvos rendeli el, figyelembe véve a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, veszélyjelzéseit.

A jövőben magas hőmérsékletre vonatkozó elsőfokú figyelmeztetést adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi vármegyének megfelelő területen legalább egy napig 25 és 27 Celsius-fok között várható. Második szintű figyelmeztetést adnak ki, ha a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi vármegyének megfelelő területen legalább egy napig 27 és 29 fok között várható. A figyelmeztetés legmagasabb szintje, amikor a napi középhőmérséklet legalább egy átlagos magyarországi vármegyének megfelelő területen legalább egy napig 29 fok fölött várható.

Felhívták a figyelmet arra is, közeleg az idei szezon első hőségperiódusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.