Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2018. Január 15. 12:40, hétfő | PR

A karácsonyi szezonban egyre többen vásároltak webáruházakban

A karácsonyi szezonban egyre többen vásároltak webáruházakban

Az ünnepek manapság már nem csak a szeretetről és a családról szólnak. Legalábbis szeretetünket egyre inkább próbáljuk anyagiasítani és tárgyakkal, szolgáltatásokkal vagy más ajándékokkal meglepni szeretteinket -

- hogy így mutassuk ki, milyen fontosak a számunkra.

A születésnap, évfordulók, különböző jeles napok ugyan fontosak, de az év egyik kiemelten fontos ünnepe mégis a karácsony. Ekkor általában egyszerre több rokonukat, barátunkat, munkatársunkat is meg szoktuk lepni kisebb-nagyobb meglepetésekkel.
A karácsony tehát a kereskedelemben is egy igen jeles dátummá nőtte ki magát és már október-november körül be is indul a marketing gépezet, hogy minél hosszabbra nyújtott idővel és megannyi kedvezményes akcióval örvendeztessék meg az ajándékozni vágyókat. A technológia fejlődésével azonban, a karácsonyi szezonális nagy bevásárlások is egyre inkább az internetre koncentrálódnak. A webáruházak egymást alul licitálva akcióznak és különböző ünnepi köntöst öltve, számtalan frappáns funkcióval kedveskednek a látogatók számára, hogy ösztönözzék a vásárlási kedvet. A karácsonyi kiárusítás ugyanis, az év egyik legforgalmasabb időszaka a webshopok számára is.

Miért lett egyre népszerűbb a webáruházas vásárlás?

A webáruházak számtalan alkalommal hirdetnek valamiféle akciót (pl: Valentin nap, Black Friday) de karácsonykor sokkal nagyobb tömegeket érnek el a karácsonyi kiárusítással mint bármikor máskor az év napjaiban. Ugyanis karácsonykor szinte mindenki megajándékoz valakit és mivel ilyenkor nagyon nagy tömegek tolonganak az áruházakba, sokan kényelemből inkább válasszák az internetes, webáruházas megoldást. Ráadásul ma egy webáruház készítése néhány százezer forintból megoldható, így sokan kis tőkéből indítanak saját webáruházat, így ezek száma is ugrásszerűen megnőtt.

Az online webshopok tárt karokkal várják az ajándékozni vágyókat és karácsonyi akcióikra különböző csatornákon keresztül szólítják meg a leendő vásárlóikat. Ilyenkor persze a verseny is kiélezettebb mint máskor, ezért sok helyen például ingyenes szállítással kedveskednek a vásárlóknak. A látogatók persze örülnek a kedvezményeknek és az akcióknak és otthon, nyugodt környezetben, akár munkaidő után, nyugodtan tudják elvégezni a karácsonyi ajándékvásárlást néhány kattintással. A webáruházak előnye, hogy könnyen összehasonlíthatóak a termékek és részletesen tudunk tájékozódni egy-egy ajándék tulajdonságairól is.

A karácsonyi nagy ajándékvásárlás számokban

Egy 2017-es felmérés szerint valamivel több férfi vásárol be online karácsonyra mint nő, de ez a szám elenyésző. A munkatársak számára átlagosan 2.600 Ft értékben vásárolunk, egyéb ismerősöknek 3.900 Ft összegben, barátainknak 4.200 Ft értékben, tág családi körben 5.800 Ft-ot költünk és a szűk család 7.000 Ft értékben kap fejenként ajándékot. A tavalyi felmérés szerint egy főre átlagosan 6.200 Forintot költünk. Így hát egy internetező kb. 35.000 Ft értékben vásárol be a webáruházban, összesen 5-6 fő számára. Ez 14%-kal több mint 2016-ban!
A webáruházak előnyei közül, a megkérdezettek 78%-a mondta azt, hogy a legolcsóbb ajánlatot választaná a felkínált termékekből és 53%-uk nyilatkozott úgy, hogy befolyásolják a vásárlói értékelések, vélemények. A válaszadók 43%-a szerinte fontos a részletes termékleírás és termékspecifikáció, amire egy fizikai üzletben csak korlátozott lehetőség van. A webáruház választásánál leginkább az árakat, a megbízhatóságot és az átvételi módokat figyelik a vásárlók. Az elmúlt karácsony legnépszerűbb webáruházas ajándékai a ruházati cikkek, a játékok, a kozmetikumok és a könyvek voltak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:35, kedd | PR

Belülről Győr: A város, ahol mindenki lakni akar

Győr, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, tökéletes egyensúlyt teremt a gazdag történelmi örökség és a modern városi élet között.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját