Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. December 27. 15:50, csütörtök | Helyi

A konyha és a munkafelület ideális megvilágítása

A konyha és a munkafelület ideális megvilágítása

Egy jól megválasztott világítás dekoratívabbá teszi az otthonod.

Emellett szükséges is a mindennapi tevékenységek elvégzéséhez. Ezt az aranyszabályt minden helyiség esetén érdemes szem előtt tartani, mikor a világítás tervezéshez érünk. Legnehezebb dolgunk a fürdőszoba után talán a konya világítás kialakításánál van.

Természetesen itt is szükségünk van mennyezeti világításra. A felülről irányuló fényben tudsz majd alaposan takarítani, a szekrényekben kényelmesen elpakolni, de vacsora közben is ez lesz az ideális fény a családod számára.

Megoldhatod a mennyezeti világítást beépített lámpatestekkel is. Ezeket a mennyezetbe és a konyhapultba is beépítheted. Ha azonban valami stílusosabbat keresel függesztékekkel is kísérletezhetsz. Ezekből is rengeteg stílusú modell kapható. Kiválaszthatod ízlésedhez és a konya berendezéséhez igazodva a legmegfelelőbbet. Ezeknek a lámpáknak a fénye általában meleg fehér, de sokon még fényerő szabályozó is van, így bármikor praktikusból hangulatossá változtathatod át a konyhát.

Pultmegvilágítók

Itt elsősorban nem a LED szalagokra gondolunk. Azok is szóba jöhetnek, bár fényük a konyha szempontjából inkább csak kiegészítő világításként alkalmas. Egy konyhai feladat elvégzéséhez azok túl kevés fényt adnak. Speciálisan a konyhapult megvilágítására tervezett lámpatestek választása a legjobb döntés.

Ezeket jól használhatod a házimunka, aprólékos, részlet orientált munkafolyamataihoz, mint amilyenek a főzéssel járnak. Vannak olyan termékcsaládok, melyek sorolható (összeilleszthető) pultmegvilágítást tesznek lehetővé. Ezzel a megoldással az egyedi méretű konyhákat is, a speciálisan rájuk szabott világítási megoldással tudod felruházni. Ezek a speciális kialakítású lámpák a szokványos fali kapcsolók által működtethetőek maradnak.

Dekor- és irányfények

A megvilágítási lehetőségek ezen részénél térjünk vissza LED szalagokhoz. Ezzel a nagyon energiatakarékos technológiával irányfényként is bánhatunk vagy dekor megvilágításba helyezhetjük a konyhánknak. A dekor szalagok nagyon egyszerűen felhasználhatóak. Szinte mindegyik vágható és öntapadós felülettel is rendelkezik. Így szinte gyerekjáték a felszerelésük is. A LED szalagokat oda helyezzük fel, ahová csak szeretnénk.

Ideális megoldás lehet a konyha lábazatán, vagy akár a felső szekrény dekor peremén végigfuttatnunk a led szalagot. Irányfénynek is tökéletes akkor, ha az éjszakai sötétségben betévednénk egy pohár vízért. De konyhánk megjelenését is szépen ki tudjuk emelni ezzel az apróeszközzel. Betehetjük természetesen sarkokba, nehezen belátható helyekre is.

Pár szó a rejtett fényekről


Végül, de nem utolsó sorban nézzük meg, mik is azok a rejtett fények. Olyan aprócska lámpákról van szó, melyek önmagukban alig észrevehetőek, csak a fényük látható. Ez a fiókokban, szekrényekben a keresgélést könnyíti meg. Legtöbbször elemmel működnek, így utólag is felszerelhetőek bárhová a lakásban, ahol szükségességét érzed.

Tetszenek a felsorolt konyhai világítás ötletek? Nézz szét az Alkonylámpa.hu-n és talált meg a számodra legjobban megfelelő darabokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.