Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Május 22. 11:04, hétfő | Életmód

A legjobb természetes fogfehérítők egy helyen

A legjobb természetes fogfehérítők egy helyen

Ki ne szeretne gyönyörű, fehér fogakat?

A fogfehérítéshez használatos tömegtermékek ott sorakoznak a boltok polcain, de miért költenél kisebb vagyont a fogfehérítésre, ha otthon is gyönyörű mosolyt varázsolhatsz magadnak?

Az első dolog ami beszélgetés közben feltűnik, a partner fogainak állapota. Sajnos a kávé, az alkohol és a dohányzás elszinezítik a fogakat, amelyek idővel besárgulnak.

Egy igazán hatékony fogfehérítőért bizony rendesen a zsebünkbe kell nyúlni, nem beszélve arról, hogy érzékeny fogak esetén károsíthatják a fogzománcot.

Nézzük, mit tehetünk, ha fillérekből szeretnénk megúszni a fogfehérítést.

Az eper, mint természes fogfehérítő gyümölcs

Végy 1-3 darab epret és dörzsöld be a fogaidat! Vagy püré formájában fogkefével vidd fel a fogaidra, adhatsz hozzá egy kevés szódabikarbónát! Hagyd hatni 5-10 percig, majd tisztítsd meg a fogaidat a szokásos módon!

Fogfehérítés szódabikarbónával

Keverj össze egy kávéskanálnyi szódabikarbónát kevés vízzel! Puha fogkefével körülbelül 3 percig dörzsöld be a fogaidat! Bánj a szódabikarbónával óvatosan! A szódabikarbóna ártalmatlan a szájban, de hosszú távon ez a természetes fogfehérítő megtámadhatja a fogzománcot, ezért csak két-három hetente ismételd meg a fehérítést!

Ragyogó mosoly kurkumával

A kurkuma fűszer és gyógynövény. Tanulmányok kimutatták, hogy csökkenti a gyulladást, ezért jó hatással van a fogínyre, ráadásul fényesíti a fogakat.

Gyors segítség kókuszolajjal

A kókuszolaj egy igazán ideális módja a fogfehérítésnek, mert gyengéd a fogínyhez. Tegyünk néhány csepp kókuszolajat a fogkefére, az eredmény nem sokáig várat magára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.