Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2024. Január 19. 11:40, péntek | PR
Forrás: (x) - Fotó: depositphotos.com

A Revolut előnyei a mindennapokban

A Revolut előnyei a mindennapokban

A Revolut egy modern, digitális banki szolgáltatás, amely világszerte egyre népszerűbb.

A hagyományos bankokkal szemben számos előnyt kínál, ami különösen hasznos lehet a mindennapok során. Magyarországon már több mint 1 millió felhasználója van.

Rugalmas devizakezelés és kedvező devizaváltási díjak

A Revolut egyik legnagyobb előnye a rugalmas devizakezelés. A felhasználók többféle devizában tarthatnak pénzt a számlájukon, így könnyedén váltogathatnak azok között.

Ez különösen hasznos lehet azok számára, akik gyakran utaznak, vagy külföldi weboldalakon vásárolnak.

A Revolut által kínált devizaváltási díjak rendkívül kedvezőek, gyakran jobbak, mint amit a hagyományos bankok vagy a pénzváltók kínálnak.

A felhasználó Revolut csomagjától függ az, hogy havonta mennyit lehet hétköznapokon díjmentesen váltani, de az ingyenes csomagban is 350 ezer forintig (vagy ezzel egyenértékű más devizában).

A Revinfo.hu naprakész és informatív cikkeiből minden információt megkapsz a Revolut bankról, csomagjairól és funkciókról.

Euró deviza számlára érkezhet fizetés?

Igen, a Revolut egy litván euró deviza bankszámlát kínál, ami a SEPA utalási rendszerben benne van. Ez azt jelenti, hogy más országokból SEPA típusú utalást tud fogadni euróban és kifelé is gyorsan lehet utalni.

Például Ausztriában, Németországban is visszajelzések alapján a munkavállalók megkapják a fizetésüket a Revolut számlájukra, ami logikus is, ugyanis ezekben az országokban a bankokból a SEPA kiutalásnak nincs díja vagy ugyanannyiba kerül, mintha egy belföldi eurós bankszámla utalása.

Modern és felhasználóbarát

A Revolut applikációja rendkívül felhasználóbarát és modern. Az app segítségével könnyedén követhetők a kiadások, beállíthatók költségvetési korlátok, és azonnal értesítést kap a felhasználó minden tranzakcióról.

Ez nagyobb átláthatóságot és kontrollt biztosít a pénzügyek felett. Emellett a biztonsági funkciók, mint például a kártya azonnali letiltása az appon keresztül, tovább növelik a felhasználók biztonságát.

Azonnali pénzküldés és csoportos zseb

A Revolut lehetővé teszi az azonnali pénzküldést a Revolut felhasználók között, ami különösen hasznos lehet sürgős helyzetekben vagy akkor, amikor gyorsan kell pénzt küldeni ismerősöknek. További előnye az, hogy bármilyen elérhető devizában díjmentesen lehet egymásnak pénzt küldeni.

A csoportos zseb (korábban széfnek hívták), ahol a Revolut felhasználók egymás között oszthatják meg a költségeket, kiválóan alkalmas csoportos éttermi számlák vagy közös utazások költségeinek megosztására.

Többpénznemű bankkártya

A Revolut fiókodban sok különböző deviza számlát tudsz pillanatok alatt létrehozni. Viszont ezekhez külön-külön nem kapcsolódik bankkártya.

A Revolut kártya automatikusan kezeli a deviza egyenlegeket. Amilyen pénznemben/devizában fizetsz egy üzletben vagy egy weboldalon, abból a deviza egyenlegről vonja le az összeget automatikusan a Revolut.

Természetesen nem kell előre váltani a számlák között, nem is szükséges más deviza egyenleget létrehozni. Ha euróban fizetnél külföldön és a Revolut forint egyenlegeden van a megfelelő összeg, akkor a fizetés pillanatában érvényes kedvező deviza árfolyamon vált a Revolut és vonja le a megfelelő forint összeget a számládról.

Egyedüli bankszámlaként lehet használni a Revolutot?

A Revolut fiók regisztráció egyik része az, hogy fel kell tölteni egy bizonyos összeggel a Revolut egyenleget, amit a felhasználó egy másik bankszámlájáról kell beutalni vagy bankkártyájával feltölteni (ez utóbbit érdemes használni, mert gyors és díjmentes).

Tehát szükség van már egy másik bankszámlára is a Revolut regisztráció során. Persze utána meg lehet szüntetni a másik bankszámlát, de ezt nem érdemes.

A Revolut nem biztosít a forint egyenleghez belföldi bankszámlaszámot, hanem ahhoz is litván bankszámla jár. Így a beérkező forint utalások körülményesek lehetnek, a küldő félnek nemzetközi forint utalást kell indítania, aminek költsége eléggé magas a bankoknál és a beérkező utalás is több munkanapba telhet.

Manapság magyarországi kereskedelmi bankok is kínálnak kedvező vagy ingyenes számlákat.

Valamint érdemes a megtakarításunkat, vagyonunkat nem csak egy banknál tárolni.

Címkék: online fizetes, revolut

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.