Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 13. 09:16, csütörtök | Helyi

A szkander is szerepel a győri Egyetem sportágainak repertoárjában

A szkander is szerepel a győri Egyetem sportágainak repertoárjában

Tovább bővült a győri Széchenyi István Egyetemen elérhető sportágak kínálata: a hallgatók a testnevelés tantárgy keretében már szkanderkurzusra is jelentkezhetnek.

Az intézmény sportegyesületében versenyszerűen is űzhető a sportág, a klub fiataljai több érmes helyezéssel büszkélkedhetnek.

Farkas Gábor, aki maga is a Széchenyi István Egyetemen tanult – a gépészmérnöki alap- és a műszaki menedzseri mesterképzést végezte el –, kitartó munkával járult hozzá a szkander győri népszerűsítéséhez. Jelenleg az egyetemi sportegyesület (SZESE) versenyzőjeként, egyben a testnevelési kurzus szkanderedzőjeként koordinálja a jelentkezők tevékenységét.

„A SZKANDER EGYSZERŰNEK TŰNIK, ÁM MÉGIS BONYOLULT. RENGETEG TECHNIKAI ELEM VAN BENNE, EMIATT TECHNIKAI ERŐSPORTNAK SZÁMÍT” – ÁRULTA EL FARKAS GÁBOR, AKINEK JELENTŐS VERSENYZŐI MÚLTJA VAN EBBEN A SPORTÁGBAN: TÍZSZERES MAGYAR BAJNOKNAK MONDHATJA MAGÁT, ÉS EDDIG ÖSSZESEN 12 ÉREMMEL GAZDAGODOTT A NEMZETKÖZI VERSENYEK, VILÁG- ÉS EURÓPA-KUPÁK SORÁN. A SPORTÁG ELŐNYE, HOGY TÖBB KÉSZSÉGET IS FEJLESZT. „A SZKANDER CSAPATMUNKA, A KITARTÁST, AZ ERŐT ÉS AZ EGYÜTTMŰKÖDÉST NÖVELI, HISZEN A PARTNERES EDZÉS AZ ALAPJA” – TETTE HOZZÁ.

A kurzus létrehozásának és a szkander egyetemi integrációjának támogatásáért köszönetet mondott dr. Gyömörei Tamásnak, az intézmény Sport- és Rekreációs Központja vezetőjének. Mint kifejtette, a hallgatók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend a szkanderkurzus, amelyre mind többen jelentkeznek.

„CÉLUNK MINÉL JOBBAN MEGKEDVELTETNI AZ EGYETEMISTÁKKAL, MINÉL TÖBB TAGGAL BŐVÍTENI AZ EGYETEMI CSAPAT LÉTSZÁMÁT” – FŰZTE HOZZÁ.

A sportágat sikeresen hirdetik a különböző hallgatói rendezvényeken, például a szakbográcsozások, és a Széchenyi Egyetemi Napok során, ahol többen kedvet kaphatnak a sportág kipróbálásához.

A rendezvényeken szervezett amatőr megmérettetések is nagy népszerűségnek örvendenek, emellett a Magyar Szkander Szövetség és a környező országok szkanderszövetségei által lebonyolított versenyeken is nagyszerű eredményeket értek el a SZESE hallgatói. Az egyetemi csapat két tagja is dobogós helyezést ért el legutóbb a Fóton utánpótláskorúaknak megrendezett, nemzetközi XVII. Visegrád Junior GP-n. Hamar Zétény építőmérnök szakos hallgató az U21-esek között, a 80 kg-os kategóriában jobb kézzel bronzérmet szerzett, míg Zsidi Zalán gépészmérnök szakos hallgató jobb és bal kézzel egyaránt bronzéremig küzdötte magát szintén az U21-eseknél, +90 kg-os kategóriában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.