Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: A-Z PRodukció

A norvégok 7 gól alatt nem álltak meg

A norvégok 7 gól alatt nem álltak meg

Magyarországon járt a norvég Asker Fotball Herrer U16 csapata, ahol barátságos mérkőzések keretein belül játszottak a Győr-Moson-Sopron megyei focicsapatokkal. A Felpécen megrendezett torna célja a magyar honismereti oktatás támogatása vol

A tornát a Rokob Péter által edzett Asker FH csapata nyerte, akik először 7:1-re verték a Dunaszegi csapatot, majd a döntőben szintén 7 gólt lőttek a Pannonhalmai csapat ellen, akik a nagy próbálkozások ellenére is csak egyszer találtak be az Asker kapujába.

Az izgalommal teli mérkőzések során a vendégcsapat focistái nagyon jól érezték magukat Magyarországon, s amikor nem játszottak, a Felpéci tájházban ismerkedtek meg a magyar hagyományokkal.


Röviden a honismereti oktatásról:

A Felpécért Alapítvány honismereti oktatása keretén belül 4 általános iskola diákjai sajátíthatják el a szőlőfeldolgozás - mustkészítés rejtelmeit, a káposztasavanyítás receptjét, a kukoricacsuhéból készülő használati tárgyak módját és a Lucabúza vetést. Az oktatás kiegészíti a kisiskolások történelem és magyar óráinak tananyagát sok érdekességgel, hogy a gyerekek jobban megértsék a múltbéli Magyarországot. További érdekessége az oktatásnak, hogy havonta egy alkalommal, családi nap keretében a gyerekek tanítják meg szüleiket a honismereti oktatás során elsajátított tudásanyaggal, így egy teljesen új programot teremtve a családoknak.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.