Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 13. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

A Pannon Víz is segítkezik Devecseren

A Pannon Víz is segítkezik Devecseren

A Pannon-Víz Zrt. - is kiveszi a részét a vörösiszap katasztrófa utáni helyreállításból. A győri csatornatisztító kocsik egy része most a katasztrófa helyszínén segít az elhárításban. Riportunkban Pintrér Róberttel, a győri csator

„A győri csatornatisztító részlegtől mindenki önként jelentkezett, minden munkatársam ki akarja venni a részét a helyreállításból. Október 7-e volt az első munkanapunk, azóta váltott személyzettel minden nap ott vagyunk, egészen a helyreállítás végéig. A látvány leírhatatlan, a képek magukért beszélnek. Devecser északi részén, a buszmegálló környékén lévő utcákba vezényeltek minket. Előttünk járt egy markoló, ami a vörösiszap sűrűjét konténerbe rakta. Amit ez a gép nem tudott felszedni , azt mi a fecskendőinkkel belemosattuk a vízelvezető árkokba, víznyelőkbe. Innét a vörös szennylé a Torna patak egyik mellékágából kialakított iszap tározóba kerül. Ezt a tározót a pedig a katasztrófavédelem hatalmas 16-25 m3-es szippantókocsijai folyamatosan ürítik, biztonságos lerakókba szállítják.

A mi kocsink mozgékonyabb, fecskendőinkkel olyan helyekre, járdákra is eljutottunk, ahova a locsolókocsik nem tudnak bemenni. Mivel a térségben több száz gépjármű folyamatosan mozog, a hatalmas gépek egymást kerülgetik a szűk utcákon - óhatatlanul visszaszennyezik a megtisztított területeket. Így nagyon aprólékosan haladunk.

A Pannon-Víz Zrt mellett a Fejérvíz, a Vasivíz a Fővárosi Csatornázási Művek gépjárművei, valamint veszprémi, zirci és zalaegrszegi csatornaművek szakemberei- szinte az egész ország segít a bajba jutottakon- fejezi be Pintér Róbert.

Győr ivóvízellátása Szőgye és Győr-Révfalu térségében lévő parti szűrésű kutakból biztosított. A legfrissebb laboratóriumi vizsgálatok is megerősítik, hogy az ivóvíz továbbra is jó minőségű, szennyezéssel nem érintett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.