Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 03. 14:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A péri repülőtérnek is új fejlődési irányt jelöl ki a bejelentett győri Audi-bővítés

A péri repülőtérnek is új fejlődési irányt jelöl ki a bejelentett győri Audi-bővítés

A válság ellenére a legjobb üzleti évét zárhatja idén a Győr melletti péri repülőtér, amelynek teherforgalma 2010-ben fél év alatt túlteljesítette a tavalyi eredményeket. Hét hónap alatt 600 belföldi és 1700 nemzetközi repülőgépe

"Júliusban volt 168 darab teherszállító repülőgépünk, itt azért érezhető, hogy valami már megmozdult" - mondja Vadász László reptérigazgató. Az áruszállítás esetében Pérnek jó híre ment Európában, nemcsak az árakat tekintve, hanem a gyorsaságát is. Így most már az azonnali megrendeléseket teljesítő gépek mellett olyan repülők is jönnek a Győr melletti reptérre, amelyek korábban Ferihegyen szálltak le. Míg azonban Budapesten akár két óráig is eltart egy teherszállító kirakodása és visszafordítása, addig Péren ez 25 perc alatt megoldható.

Vadász László reptérigazgató, Pér: "Jó esélyünk van arra, hogy történelmünk legsikeresebb évét zárjuk, mind gazdaságilag, mind a forgalmi mutatók alapján. Ez főként a teheráru-szállításnak köszönhető, de a személyszállítás, az üzleti utasok száma is kezd visszaállni a krízis előtti szintre, a kilátásban lévő nagyberuházások pedig további növekedést, emelkedést hozhatnak."

Pér kiemelkedő eredményeihez már az elmúlt években is hozzájárultak a győri Audi-gyár megrendelései. A német autógyártó cég éves szinten tízezres utasforgalmat is bonyolít székhelye, Ingolstadt és Pér között. A közelmúltban bejelentett Audi-beruházás a repülőtér jövőbeni fejlesztését is indokolttá teszi.

Sragner László megyei elnök, Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége:

"Az Audi és a hozzá kapcsolható cégek fejlődése egyértelműen a reptér fejlődésére is rendkívül komoly kihatással van, és én úgy látom, hogy a repülőtér induló állapota, tehát a meglévő infrastruktúra, a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos koncepció és a hozzá tartozó személyek is módot adnak arra, hogy ez a fejlődés kellően dinamikus legyen."

A péri repülőtér eladása a jó teljesítmény ellenére is napirenden van. Ha egyben adnák el a létesítményt, a befolyt összeg 51 %-ban Győrt, 27 %-ban a megyei, míg 22 %-ban a péri önkormányzatot illetné.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.