Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Február 02. 07:29, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A sár foglyává vált az elkötött busz

A sár foglyává vált az elkötött busz

Egy buszt kötött el két tizenéves a Borsod megyei Ládbesenyőn, de a jármű beleragadt a sárba. A rendőrök elfogták a tetteseket, most jármű önkényes elvétele miatt folyik ellenük eljárás.


A szokott helyen parkolt le a ládbesenyői autóbusz vezetője január 30-án este, váltótársa azonban hiába kereste reggel a járművet, csak hűlt helyét találta. A sofőr bejelentést tett a rendőrségen, majd a járőrökkel közösen, a parkolóhelytől körülbelül egy kilométerre megtalálták a lezárt autóbuszt. A rendőrök hamarosan megtalálták és előállították azt a két fiatalkorú fiút, aki megalapozottan gyanúsítható a jármű önkényes elvételével - közölte Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa kedden.

Mint elmondta, a rendelkezésre álló adatok szerint előző nap éjszaka tizenegy óra után nem sokkal az egyik helyi szórakozóhelyről éppen gyalog hazafelé tartott egy 17 és egy 16 éves fiú. Ahogy sétáltak, éppen elhaladt mellettük egy autóbusz. Ekkor ötlött fel bennük, hogy milyen jó lehet ilyen buszt vezetni. Egyikük azt is tudta, hol szokott parkolni a sofőr, hogyan lehet kinyitni a járművet, illetve hol tartják az indítókulcsot. Hazamentek ugyan a fiatalok, de a gondolat nem hagyta őket nyugodni.

Alig egy óra múlva a fiúk kimentek a buszhoz és mindent úgy találtak, ahogy képzelték. A járművet beindították, elhajtottak vele, majd nem egészen egy kilométer megtétele után vissza akartak fordulni. Az volt a tervük ugyanis, hogy a buszt visszaviszik eredeti helyére, mintha mi sem történt volna. A megforduláshoz egy földutat választottak, ahol a jármű kereke beragadt, és a tapasztalatlan sofőrök nem tudták onnan kihozni. Ekkor úgy döntöttek, hogy lezárják és ott hagyják a buszt. A két fiatalkorú fiú ellen az Edelényi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást - fűzte hozzá a szóvivő. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.