Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 19. 09:30, vasárnap | Helyi
Forrás: gyor.hu

A sportban is kiváló iskolákat díjazták

A sportban is kiváló iskolákat díjazták

Immár második alkalommal köszöntötték azon intézmények vezetőit, testnevelőit, amelyek az adott tanév során kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a diáksport területén. 2010. szeptember 16-án a Városházán köszöntötték a 15 intéz

Borkai Zsolt polgármester köszönetet mondott az intézményvezetőknek és a felkészítő tanároknak azért, hogy megismertetik és megszerettetik a gyerekekkel a mozgást, a sportolást. Mint mondta, ez ma már egy küldetés, amely nem elsősorban a jó eredményekért, hanem az egészséges fiatalokért, ezáltal az egészséges társadalomért fontos.

A 2009-2010-es tanévben kiemelkedő sporttevékenységet végzett az Apor Vilmos Katolikus Oktatási Központ, a Bercsényi Miklós Középiskola, a Krúdy Gyula Középiskola, a Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, a Jedlik Ányos Szakközépiskola, a Radnóti Miklós Általános Iskola, a Fekete István Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, a NYME Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskola, a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor ÁMK, a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Móra Ferenc Általános és Középiskola, valamint a Gyárvárosi Általános Iskola.

Molnár Péter városi sportigazgató kiemelte, Győr városa az előző évhez képest jóval több gyereket tudott megmozgatni a városi és diákolimpia versenyeken. A diákolimpián, mind a profi, mind pedig az amatőr versenyeken jobb eredményeket értek el a győriek, kiemelkedett a kézilabda, az atlétika és az úszás.

A 15 felsorolt intézmény ezeken a versenyeken nagy létszámban és kiváló eredményekkel vett részt. Ebből az alkalomból jutalmazták őket a városházán. Az elismeréseket Borkai Zsolt polgármester és dr. Ottófi Rudolf alpolgármester adta át.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.