Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Január 18. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

A tűzoltóság szakértője szerint a győri diszkók biztonságosak

A tűzoltóság szakértője szerint a győri diszkók biztonságosak

Biztonságosak a győri szórakozóhelyek, a város minden diszkójában betartják az előírt létszámkereteket - mondta Bakcsányi Péter, a városi tűzoltóság tűzmegelőzési főelőadója. A tűzoltóság a rendőrséggel közösen rendszeresen

Több győri szórakozóhelyen 7-800-an is buliznak szombatonként. A tulajdonosok nem kockáztatnak, betartják a szabályokat. Van elsősegélynyújtó állomás és több biztonsági őrt is alkalmaz. Az ő feladatuk, hogy gond nélkül tudjanak a vendégek bejönni és távozni.

Vannak népszerű fellépők, akikre sokkal többen kíváncsiak, mint ahányan beférnek a termekbe. A szervezők ilyenkor nem kivételezhetnek, jó néhányan bizony lemaradnak a produkcióról.

„Ez a város többi diszkójában is így van- mondja Bakcsányi Péter, a városi tűzoltóság tűzmegelőzési főelőadója. A rendőrséggel karöltve folyamatosan ellenőrzik a klubokat, eddig mindenhol figyeltek arra, hogy ne lépjék túl a létszámkorlátot. A szakember szerint egyébként akkora tömegben, mint ami a budapesti diszkótragédia helyszínén volt, nem sok mindent tehetnek a vendégek.

Persze nem árt előre megnézni a kijáratokat és egyben tartani azt a társaságot, akikkel elindultunk. A tapasztalat azonban az, hogy ha kitör a pánik, nem a józan ész diktál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.