Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 22. 09:19, vasárnap | Helyi

Adathalász SMS-ek érkezhetnek a rendőrség nevében

Adathalász SMS-ek érkezhetnek a rendőrség nevében

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közösségi médiában közzétett bejegyzésben hívják fel a figyelmet a rendőrség nevével visszaélő adathalászokra és fokozott odafigyelést kérnek.

„Ma már az online térben történő bankkártyás fizetés és utalás teljesen általános, elfogadott, egyre többen vásárlásaikat, és pénzügyeiket így intézik. Azonban számtalan előny mellett komoly veszélyeket is rejt. A csalók különböző módszerekkel próbálkoznak nemtől, és kortól függetlenül az értékeinket, és az adatainkat kicsalni.” írja a vármegyei rendőrség.

Hangsúlyozzák, fontos, hogy mindenki megismerje a csalók módszereit, hiszen egyre több eszközön és platformon igyekeznek megszerezni személyes adatainkat az elkövetők.

Az egyik új átverés lényege, hogy a rendőrség nevével visszaélve adathalász SMS-t küldenek, be nem fizetett bírságra hivatkozva. Az üzenetben kapott webcím nem a rendőrséghez tartozik, ne kattintsanak rá és ne adják meg adataikat!

Kép: Győr Moson Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.