Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. December 03. 07:52, vasárnap | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Adventi vásárok biztonságáért Győrben

Adventi vásárok biztonságáért Győrben

A bűncselekmények megelőzésének és a szubjektív biztonságérzet növelésének érdekében az állandó rendőri jelenlét mellett technikai eszközökkel is biztosítja a Győri Rendőrkapitányság a karácsonyi vásárokat.

A karácsony közeledtével Győr belvárosában ismét átveszik a főszerepet az ünnepi vásárok, amelyek jelentős számú látogatót vonzanak. A rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőr szervezetek képviselői idén is közösen vigyáznak a közterületek rendjére. A rendőri jelenlét célja a bűncselekmények megelőzése és a vásárok biztonságának növelése, a közrend, a közbiztonság és a zavartalan közlekedés fenntartása. A szélsőséges cselekmények megelőzése érdekében idén a rendőri jelenlét mellett fizikai akadályok, beton terelőelemek is növelik a biztonságot.

Az év végi időszakban az ünnepekkel összefüggő, nagy tömegeket vonzó helyszíneken részt vevők nagyobb eséllyel lehetnek bűncselekmény vagy egyéb jogsértés áldozatai, ezért a Győri Rendőrkapitányság kéri, hogy akik gépjárművel érkeznek a járművek utasterében, vagy más látható helyen ne hagyjanak semmilyen értéktárgyat!

Fontos, hogy a vásárra látogatók az értékeiket, pénztárcájukat ne hagyják látható helyen, táskájukat ne hagyják őrizetlenül, mert a tolvajok ezekre a helyzetekre figyelnek fel elsősorban.

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében kérjük, hogy a vásárok környékén a járművezetők és a gyalogosok fokozott körültekintéssel közlekedjenek nemcsak a megnövekedett forgalmi viszonyok, hanem a téli időszakban jelentősen megváltozott közlekedési körülmények miatt is.

A Győri Rendőrkapitányság kéri a lakosság segítségét annak érdekében, hogy együttes összefogással mindenki békésen és boldogan tudjon felkészülni az év végi ünnepekre!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.