Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. November 07. 09:00, kedd | Helyi

ADYVÁROS-sal is készíthetünk szelfit

ADYVÁROS-sal is készíthetünk szelfit

Különleges látványossággal bővült Adyváros: a napjainkban népszerű, hatalmas, világító betűs alkotással szelfizhetünk.

A világító betűsor valószínűleg hamar kedvelt fotózási helyszínné válik a városrész legszebb helyén, az Adyvárosi tónál. A felirat helyének kiválasztásánál több szempontnak is meg kellett felelni. Úgy kellett elhelyezni, hogy a Tihanyi Árpád út – Szauter úti csomópont közlekedését ne zavarja, a lámpák fényével ne konkuráljon, ugyanakkor jól látható legyen. A Győri Közútkezelő Szervezettel és a megvilágítás kivitelezését végző Vill-Korr Kft.-vel közösen kiválasztották a Tihanyi Árpád úttal párhuzamos irányban fekvő részét Adyvárosi tónak.

„Az önkormányzat folyamatosan keresi a lehetőségeket az olyan 21. századi fejlesztések számára is, amik által a városban élők mindennapjait tudjuk megszépíteni” – hangsúlyozta Borkai Zsolt polgármester a felirat leleplezése előtt a tóparton. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője hozzátette, a felirat azt is jelzi, az itt élők szeretik a lakótelepüket, amit az is mutat, hogy a városrész tavaly egy internetes újság szavazásán elnyerte az ország legjobb lakótelepe címet.

Az elkészült ADYVÁROS felirat 8,8 méter hosszú és 1,55 méter magas. A betűk RGB ledes világítással ellátottak, a fény pedig programozható, több fajta szín és ritmus váltására van lehetőség. A betűk egy térrácsos, tűzihorganyzott és rongálásbiztos acél tartószerkezetre épültek. Kemény plexi anyagból készültek, mely kifejezetten alkalmas kültéri használatra, ellenáll az időjárás viszontagságainak. A feliratot gyepszőnyeg veszi körül és kavicsozás emeli ki a környezetéből.

A világító betűk mellett készült még két darab 10 méter magas zászlótartó rúd is. Az oszlopokon a magyar nemzeti színű és Győr zászlója lobog. A zászlókat három, földbe süllyesztett lámpatest világítja meg az éjszakai órákban is.

A feliratot rendőrségre bekötött kamera figyeli a nap 24 órájában.

A korábban a területen adventi időszakban helyet kapó „Mindenki karácsonyfája” a továbbiakban a nővérszálló előtti zöldterületen fog díszelegni.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Marcali Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.