Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Február 10. 07:33, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Ajándéktárgyak formájában kínálják a drogot Budapesten

Ajándéktárgyak formájában kínálják a drogot Budapesten

Szintetikus drogokat áruló bolthálózat működik Budapesten. A három, belső kerületekben működő üzletben hivatalosan „gyűjthető ajándéktárgyakhoz” lehet jutni. Ezeket a drogos szubkultúrára jellemző képekkel ellátott, porokat és

A franchise rendszerben működő vállalkozásnak az Andrássy úton, a Margit körúton és a Tímár utcában vannak boltjai, de az „ajándéktárgyak” interneten is megrendelhetők, az eladók a vállalkozás weblapja szerint a szállítást is vállalják. Ugyanitt közlik, hogy semmilyen felelősséget nem vállalnak az itt vásárolt termékek nem megfelelő használatából adódó morális, anyagi, fizikai vagy jogi sérelmekért és károkért. Mint írják, minden, a termékekkel kapcsolatos elengedhetetlen információ megtalálható minden egyes termék csomagolásán. Felhívják a figyelmet arra is, hogy ezek az információk tájékoztató jellegűek, és „bármilyen nemű fogyasztás esetén azonnal forduljon orvoshoz, és a csomagolást mutassa meg”.

Az „ajándéktárgyakat” és ezzel az „Amszterdam-érzést” áruló Tímár utcai, 25 négyzetméteres boltot január 26-ától a Blumag Kft. üzemelteti, a nyilvántartás szerint emlék- és ajándéktárgyakat forgalmazhat csak. Délelőtt 10-től 22 óráig vannak nyitva, de vasárnap már nyolckor zárnak. A .eu-ra végződő weblapra kattintva a következő „ajándéktárgyakból” válogathat az érdeklődő: GOOD SHIT, FUNKY, FRESH, Fresh Funky, EKO GROSZEK, PUSZEK, EXCLUSIVE KOKOLINO, DOLLAR, HARDCORE FANTASTIC, SZTYWNY MISZA, BAKA, IBIZA, KAMIKADZE, KRÓLOWA, XXX, KOSIOR, KONKRET, HASH, PENTAGRAM. Az árak 1500 forintnál kezdődnek, az Amszterdam hangulatát vélhetőleg leginkább garantáló „ajándéktárgy” háromezer forintba kerül. Megtudhatjuk azt is, hogy a lap üzemeltetői által képviselt cég „Magyarországtól nem messze lévő országból ered”. Mint írják, „hároméves múltunk végett büszkén mutatjuk be üzletünket, és keressük leendő partnereinket, akik hamar és egyszerűen tehetnek szert anyagi haszonra”. A cég fő célja a folyamatosan megnyíló boltok és viszonteladók maradéktalan ellátása, amely üzletek később egy hálózatot létrehozva sikeresen együttműködhetnek. Ezután részletezik azt is, hogyan tud boltot nyitni az, aki hamar és egyszerűen szeretne szert tenni anyagi haszonra.

Lépett a kerület, 90 napra bezárták a Tímár utcai boltot

A kerület közleménye szerint a jegyző mint elsőfokú kereskedelmi hatóság kilencven napra ideiglenesen bezáratta a Tímár u. 31. szám alatt január 26-án „Amsterdam shop” néven nyílt boltot. Elrendelték a határozat azonnali végrehajtását is, így az üzemeltető fellebbezése sem akadályozhatja meg azt, hogy lakat kerüljön a boltjára. Mint írják, Bús Balázs polgármester lakossági bejelentés alapján kezdeményezte az üzlet hatósági ellenőrzését, mert olyan információkhoz jutott, hogy az üzletben szintetikus drogokat árusítanak, illetve házhoz szállítást is vállalnak. A délelőtti ellenőrzésen részt vett az ÁNTSZ, az elsőfokú kereskedelmi hatóság és a rendőrség is. Közölték azt is, hogy a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysága kábítószerrel való visszaélés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. A boltban szakértői elemzés céljából mintákat foglaltak le. Végül arról tájékoztattak, hogy Bús Balázs országgyűlési képviselőként törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy az egyelőre legálisan forgalmazható „partidrogok” mielőbb a hivatalos tiltólistára kerüljenek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.