Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Október 18. 16:30, hétfő | Helyi
Forrás: gyor.hu

Alakuló Ülés II.: Megválasztották az alpolgármestereket

Alakuló Ülés II.: Megválasztották az alpolgármestereket

Az alakuló ülés második napján, 2010. október 15-én megválasztották az alpolgármestereket és a bizottsági elnököket. Az önkormányzat támogatást nyújt a vörösiszap áradat károsultjainak megsegítésére. Az ülés pénteki folytatás

A két főállású alpolgármester mellett dr. Ottófi Rudolfot társadalmi megbízatású alpolgármesterré választották, akinek a fő területe a civil szférával és az egyházakkal való kapcsolattartás lesz.

Az ülésen megválasztották a bizottsági elnököket is, a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottságé Kalmár Ákos, a Közigazgatási és Közrendvédelmi Bizottságé Borsi Róbert, az Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságé Rózsavölgyi László, a Pénzügyi Bizottságé Radnóti Ákos, a Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottságé Szabó Erik, míg a Városstratégiai Bizottságé dr. Sík Sándor lett. Szabó Jenőt városüzemeltetési tanácsnoknak választották meg.

A képviselők döntöttek arról is, hogy Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata egyetértve a Polgármester előterjesztésével hárommillió Ft támogatást biztosít a vörösiszap áradat károsultjainak megsegítésére. A közgyűlés hozzájárult ahhoz is, hogy a Győri Balett 2010. november 12-i jótékonysági estjének bevételét egyenlő arányban Kolontár község és Devecser város önkormányzatának számlájára utalva a települések károsultjai javára felajánlja.

Korábban írtuk:

Alakuló ülés: Letették az esküt a képviselők

A győri közgyűlés alakuló ülésének első napján, 2010 október 14-én a polgármester és az önkormányzati képviselők letették esküjüket, Borkai Zsolt ismertette a polgármesteri programot…

Az ülés elején dr. Gál Miklós a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás eredményét, amely szerint Győr polgármestere továbbra is Borkai Zsolt, az önkormányzati képviselők pedig:

A választókörzetekből egyéni mandátumot szerzett képviselők:
01. vk: Szeles Szabolcs (FIDESZ-KDNP)
02. vk: Fekete Dávid (FIDESZ-KDNP)
03. vk: Dr. Somogyi Tivadar (FIDESZ-KDNP)
04. vk: Dr. Ottófi Rudolf (FIDESZ-KDNP)
05. vk: Dr. Dézsi Csaba András (FIDESZ-KDNP)
06. vk: Kalmár Ákos (FIDESZ-KDNP)
07. vk: Radnóti Ákos (FIDESZ-KDNP)
08. vk: Szabó Erik (FIDESZ-KDNP)
09. vk: Kovács Tamás (FIDESZ-KDNP)
10. vk: Borsi Róbert (FIDESZ-KDNP)
11. vk: Rózsavölgyi László (FIDESZ-KDNP)
12. vk: Hajszán Gyula (FIDESZ-KDNP)
13. vk: Simon Róbert Balázs (FIDESZ-KDNP)
14. vk: Dr. Sik Sándor (FIDESZ-KDNP)
15. vk: Takács Tímea (FIDESZ-KDNP)
16. vk: Szabó Jenő (FIDESZ-KDNP)

Kompenzációs listáról bejutott:
Hegyi Zoltán (MSZP)
Dr. Kun András (MSZP)
Németh Árpád (MSZP)
Dr. Neupor Zsolt (MSZP)
Hofbauer Sándor József (JOBBIK)
Vörös Gyula (JOBBIK)
Pintér-Péntek Imre (PRO URBE GYŐR)

Az eskütétel után Borkai Zsolt ismertette a polgármesteri programot. Mint mondta, az elmúlt négy évben megkezdett munka folytatásához kéri a közgyűlés támogatását. A város a válság ellenére is fejlődött, gyarapodott, ami a győriek közös sikere.

A következő négy év egyik legfontosabb prioritása a munkahelyteremtés. Hozzátette, a város nagy lehetőség előtt áll az Audi fejlesztése révén, de az önkormányzat feladata az is, hogy a mikro-, kis- és középvállalkozások is helyzetbe kerüljenek. Szintén fontos feladat a munkahelyteremtéshez szorosan kapcsolódó oktatás fejlesztése, a szakképzési rendszer átalakításának folytatása.

Nélkülözhetetlenek a további infrastrukturális fejlesztések, a már megkezdett programok – mint például a lakóutca program – továbbvitele. A polgármester kifejtette, az önkormányzat szándékában áll a multifunkcionális csarnok megvalósítása, de nem mond le Újváros rehabilitációjáról, a Belváros további megújításáról és a turisztikai fejlesztésekről sem. A főbb irányok között a kultúra, innováció, egészségipar hármast említette.

A csütörtöki ülés utolsó napirendi pontjaként a testület elfogadta az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosítását (erről részletesebben itt olvashat). Az alakuló ülés pénteken folytatódik, amikor többek között megválasztják az alpolgármestereket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.