Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Október 22. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Áldíjbeszedők próbálják becsapni a Győrben élő, zömében idős embereket

Áldíjbeszedők próbálják becsapni a Győrben élő, zömében idős embereket

Közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő áldíjbeszedők, álszerelők járják a győri házakat. Áldozataik főként egyedül élő, idős emberek. Győrben az első negyedévben több mint tíz olyan bűncselekmény történt, amelyben az áld

Ez az az arcképes igazolvány, aminek felmutatását kérnünk kell, mielőtt beengedjük a szolgáltató munkatársát lakásunkba. Az igazolványon levő azonosító alapján, telefonon keresztül, a központnál ellenőrizhető a szakember személyazonossága. Jó, ha tudjuk, hogy a Pannon-víz Zrt. előre értesíti fogyasztóit, ha mérőóracserét végez, vagy munkatársa vízóraleolvasás miatt szeretne bejutni a lakásba. Az ilyen bűncselekmények megelőzése érdekében kampányba kezdett a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, és tájékoztatókat függeszt ki a lépcsőházakba.

A szolgáltatók pénzbeszedőket nem alkalmaznak, számlájukat csekken, vagy banki átutalással lehet fizetni. A lejárt vízóra cseréje díjtalan. A rendőrség kéri, hogy aki már korábban áldozattá vált, haladéktalanul tegyen feljelentést a 107-es, illetve a 112 -es központi segélyhívó számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.