Városlista
2018. június 21, csütörtök - Alajos

Hírek

2018. Június 13. 14:25, szerda | Belföld

Állami kitüntetésben részesült a SzigetKÖZ kommunikáció

Állami kitüntetésben részesült a SzigetKÖZ kommunikáció

2018. június 7-én a Környezetvédelmi Világnap alkalmából Nagy István agrárminiszter, kiemelkedő tevékenysége elismeréseként díjazta az InfoSzigetköz Média főszerkesztőjét, Nemes Claudiát.

A hivatalos ünnepség Budapesten, az Agrárminisztérium Darányi Ignác termében került megrendezésre. Az összesen 67 díjazott között szerepeltek neves professzorok, kutatók, médiatulajdonosok, újságírók, óvó- és iskolai pedagógusok, referensek, ügyintézők, aktív és nyugállományba vonuló szakemberek.

A díjak átadása előtt Nagy István tárcavezető mondott ünnepi beszédet, mely így kezdődött:

„Az emberiség legnagyobb közös kihívása előtt állunk, s ennek megoldása csak Önökkel lehetséges. Az Önök munkájának eredménye lehet az, amely erre a közös kihívásra megfelelő választ ad.”


Alapvető emberi jogunk az emberhez méltó és egészséges életet lehetővé tevő környezet – ezt a tézist 46 évvel ezelőtt az ENSZ Környezetvédelmi Világkonferencián fektették le. – hangzott el a köszöntőben. - Nincs annál fontosabb feladatunk, mint ebben a szellemben végeznünk feladatainkat, hogy emlékeztessük magunkat, hogy a környezetünkért dolgozni nemcsak felelősség, nem csak egy munka, hanem hivatás is! Amit tudunk, minden percben, minden pillanatban meg kell tennünk a környezetünk megóvásáért! Mi is ezekért a célkitűzésekért dolgozunk minden nap az Agrárminisztériumban.

Többek között ezért is fontos, hogy minden évben együtt ünnepelhetjük a Környezetvédelmi Világnapot a Pedagógusnappal, hiszen nincs még egy olyan hivatás, amely ekkora mértékben befolyásolná az egész társadalom alakulását.

A rendezvény másik célja, hogy együttgondolkodásra, közös cselekvésre buzdítson a tiszta, egészséges környezetért és a fenntartható fejlődésért!

Mindezek legszebb, legünnepibb formája, amikor elismerésben részesítjük mindazokat, akik kiemelkedően, példaszerűen élik ezt az emberhez méltó életet


Ha van közös célkitűzésünk, amit a mai napon itt megfogalmaztunk, akkor az az, hogyan tudunk eljutni a fiatalokhoz. Hogyan tudjuk őket meggyőzni arról, hogy olyan fontos kihívás, ami az emberiség előtt áll és ennek megoldásában, munkafolyamataiban részt venni, egy nagyszerű feladat.

A köszöntőbeszéd teljes szövege elérhető itt: drnagyistvan.hu

" Tisztelt Fiatalok és Örökifjak! :)


A feladat adott, a munka elkezdődött!

Az InfoSzigetköz Média főszerkesztőjeként szeretném megköszönni mindazok munkáját, akik eddig is kiemelt figyelmet szenteltek e különleges témavilággal ellátott médiának. Egyetlen célkitűzésünk van csupán, Szigetköz bemutatása – helyieknek és idelátogatóknak egyaránt.

Fontos feladatunknak tekintjük, hogy modern eszközökkel tegyük elérhetővé mindazokat az értékeket, melyeket hagyományainkban, kultúránkban és környezeti adottságainkban őrzünk. Hiszünk abban, hogy az online csatornákon keresztül olyan közönségeket is elérhetünk, akiket más úton nehezebben vagy talán egyáltalán nem tudunk megszólítani.


Témáink között érintjük

a helyi lakosságot érintő híreket,
hasznos információkat,
a mindenki számára közkedvelt programokat ugyanúgy, mint
a Szigetköz előtt álló feladatatok, kihívások ismertetését
és nem utolsó sorban

lehetőséget adunk az itt élők szemüvegén keresztül bemutatni mindazokat a tájra jellemző egyedi sajátosságokat, melyeket a Szigetköz ajánl felfedezésre.
A média legfőbb érdeme azonban nem ez!

Közösséget épít, együttműködésekre és együtt gondolkodásra törekszik, melynek középpöntjában a környezetünk áll. Célunk és küldetésünk, hogy Szigetközről hitelesen, érdekesen és tabuk nélkül beszéljünk.

Az elmúlt időszakban nagyon sok beszélgetés indult el abban az irányban, hogy még többen csatlakozzanak közösségünkhöz, tovább színesítve azt a palettát, melyet SzigetKÖZ kínál.

„Látnunk kell egymást, hogy láthatóak legyünk,
hallanunk kell egymást, hogy hallhatóak legyünk.” (Csoóri Sándor) "

- írta kolléganőnk, Nemes Claudia, akinek szívből gratulálunk a kitüntetéshez!

Várjuk szervezetek, cégek, magánszemélyek jelentkezését is, akár egy oldalkedvelés, hozzászólás vagy személyes eszmecsere keretében!

E-mail címünk: infoszigetkoz.hu@gmail.com

Facebook: facebook.com/InfoSzigetkoz/

Csoport: facebook.com/groups/SzigetKOZ/

Forrás: infoszigetkoz.hu

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária/AM


Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 21. 18:31, csütörtök | Belföld

Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén

Mintegy 10 fokos lehűlés várható a hétvégén, néhol még napközben is csak 15 Celsius-fokig melegszik fel a levegő. Kezdetben sokfelé, majd helyenként várható csapadék, de a nap is kisüt majd

2018. Június 21. 15:29, csütörtök | Belföld

Elkezdődik a 2019-es költségvetés és az adóváltoztatások tárgyalása

Az Országgyűlés ötnapos üléssel folytatja munkáját a jövő héten. A képviselők szerdától péntekig - a tervek szerint 30 órás időkeretben - véleményezhetik a kormány jövő évi költségvetési javaslatát,

2018. Június 21. 14:32, csütörtök | Belföld

Veszélyes lehet a külföldi tojás a tojástermelők szerint

A külföldről származó tojások egészségügyi kockázatot hordozhatnak, ezért a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ellenőrzött termelésből származó magyar tojást ajánlja a fogyasztóknak.

2018. Június 21. 13:49, csütörtök | Belföld

A munkaerőhiány magasan tartja a keresetek növekedési ütemét

Az áprilisi béradatok fényében már inflációs és versenyképességi kockázatokra is figyelmeztetnek a piaci elemzők, de a tartós munkaerőhiány miatt közeli jövőben nem számítanak érdemi fordulatra.