Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Január 15. 15:30, hétfő | Helyi

Arany Kotta Díjjal köszönt el a Doktor Zsivágó

Arany Kotta Díjjal köszönt el a Doktor Zsivágó

A közönség vastapssal, a társulat pedig Arany Kotta Díjjal búcsúztatta vasárnap a Doktor Zsivágó utolsó előadását.

Az elismerést az ősbemutató rendezője, Forgács Péter igazgató vette át Potyó Krisztiántól, a Viva la Musical! internetes portál kreatív menedzserétől. Az előadás díszvendége volt Romhányi Ágnes, a darab szövegírója is.

Hagyománnyá vált, hogy az Arany Kotta Díjat a kitüntetett produkció utolsó előadásán adják át. Ez most is így történt. Potyó Krisztián méltatta az alkotók bátorságát. „Nagyon ritka, hogy egy vidéki színház a nagyközönség számára még ismeretlen zenés darabot állítson színpadra, ráadásul a produkció Brodway-n történő bemutatása után egy évvel. Így a győri közép-európai ősbemutató hatalmas dolog a hazai musical színjátszásban.”

Az előadás közönségsikere és a szakma elismerése visszaigazolja a színházunkban folyó magas szintű szakmai munkát. Az Arany Kotta Díjat másodjára nyeri győri zenés produkció. Korábban a Jézus Krisztus szupersztár nyert ugyanebben a kategóriában.

„Elnézve színházunk musical repertoárját, nagy eséllyel szállunk harcba a díjért minden évben. Mikor azt mondják Magyarországon, hogy zenés színház vagy musical játszás, akkor három intézmény kerül szóba: a Madách Színház, a Budapesti Operettszínház és a Győri Nemzeti Színház, erre pedig méltán lehetünk büszkék” - fogalmazott az Arany Kotta Díjjal kapcsolatban az ősbemutató rendezője és szereplője, Forgács Péter igazgató.

Forrás és fotók: Győri Nemzeti Színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.