Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Június 11. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Lassú marad az apadás Győr megyében

Árvíz - Lassú marad az apadás Győr megyében

Továbbra is lassú apadásra kell számítani Győr-Moson-Sopronban - áll a megyei védelmi bizottság kedd reggeli összegzésében.

A Duna menti és a Mosoni-Duna bal parti belvízvédelmi szakaszon másodfokú a készültség, a Rábca menti belvízvédelmi szakaszon elsőfokúról szintén másodfokúra emelték. Az elmúlt napon elöntött terület nagysága 4049 hektár volt.

Győrújfalun továbbra is töltéserősítést, bordázást végeztek. Koroncón a híd alól távolították el az uszadékot, valamint egy helyen bordás kitámasztást alakítottak ki. Dunaszentpálon stabil a helyzet, figyelték és elhárították a buzgárokat. Zsejkepusztán a földtöltés a magasításoknál néhány részen átázott, de a szivárgásokat megszüntették.

Az árhullám délre vonulásával a Duna felső részére mozgósított tűzoltók is útnak indulnak Győr-Moson-Sopron megyéből, és Bács-Kiskun, valamint Fejér megyében folytatják az árvíz ellen védekezést.Az önkéntesek segítségére az árvíz levonulása után is szükség lesz a megyében, mégpedig a homokzsákok ürítése, összegyűjtése során - emelték ki.

Címkék: 2013, árvíz, apadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.