Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Január 31. 19:22, péntek | Belföld

Átvizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren

Átvizsgálják a Kínából érkező utasokat a budapesti repülőtéren

Hatósági döntés értelmében minden, Kínából közvetlen járattal érkező utast hőmérős szűrésnek kell alávetni még a repülőtéren, az országba belépés előtt - közölte a Budapest Airport Zrt.

Az első érintett járat, amelynek érkező utasait megvizsgálják, az Air China január 31-én, 18:50-kor Minszk érintésével Pekingből érkező járata.

A szűrést a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság irányítása mellett a Budapest Airport szerződött egészségügyi szolgáltató partnere végzi.

Az utasok egészségügyi állapotának ellenőrzése testhőmérséklet-mérés módszerével történik, hasonlóan a más országokban alkalmazott eljárásrendhez. A határértéket meghaladó testhőmérséklet esetén az egészségügyi szakszemélyzet további vizsgálatokat végez, és dönt a fertőzés gyanúját illetően – írja közleményében a Budapest Airport.

Ennek megfelelően az utas vagy folytathatja az útját, vagy gyanú esetén az erre felkészült egészségügyi intézménybe viszik.

A Budapest Airport mindent megtesz, hogy a rendkívüli intézkedésként bevezetett egészségügyi szűrés mellett is biztosítsa a repülőtér gördülékeny működését, valamint rendelkezik minden olyan eszközzel és felszereléssel, amivel képes ellátni a rá vonatkozó előírásokat és támogatni tudja a hatóságok munkáját.

A repülőtér üzemeltető jelentős készlettel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők, stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, eszközökből, továbbá rendelkezésre állnak a megfelelő elkülönítő helyiségek is.

Mint írták, a Budapest Airport maradéktalanul eleget tesz a hatóságok előírásainak és minden szükséges eszközzel támogatja a hatóságok munkáját.

Budapest és Kína között a következő napokban az alábbi közvetlen járatok közlekednek:

- 2020. február 2. 5:00 - Shanghai Airlines - Shanghai - FM 869 járatszám
- 2020. február 3. 5:30 - Hainan Airlines - Csungking - HU 791 járatszám
- 2020. február 3. 18:50 - Air China - Peking - CA 721 járatszám
- 2020. február 3. 19:30 - Shanghai Airlines - Hszian - FM 809 járatszám

A Shanghai Airlines közlése szerint a Csengtu-Budapest járatot február 4. és március 28. között, a Hszian-Budapest járatot február 6. és március 26. között felfüggeszti.

Forrás: origo.hu

Kép: Budapest Airport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;