Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Szeptember 24. 18:00, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Audi: 250 milliárdos óriásberuházás Győrben

Audi: 250 milliárdos óriásberuházás Győrben

A világcég 2013 végéig mintegy 252 milliárd forintot fektet járműgyártásának bővítésébe Győrben. A városban több ezer új munkahely jön létre. A fejlesztést Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler az Audi igazgatótanácsának

Rupert Stadler elmondta, történelmi lépés ez az Auditól, amellyel a növekedést és a foglalkoztatást is erősítik. 2013-tól évente 125 ezer autó gördül majd ki a győri gyárból, köztük Audi TT Coupé, Roadster, A3 Cabriolet, valamint az A3 egy további változata.

A fejlesztés révén az Audinál közvetlenül 1800 új munkahely jön létre, de a beszállítókkal együtt ez a szám több ezresre tehető. Az elnök azt is elmondta, 1993 óta majdnem négymilliárd eurót fektettek be hazánkban. 1994-ben a győri gyárban még csak 200 munkatárs dolgozott, ma már 5800. Középtávon tehát ez a szám 1800 munkahellyel bővül, de a beszállítókkal együtt mintegy 15000 embernek adnak majd munkát.

Rupert Stadler azt is hangsúlyozta, Győrnek sok vetélytársa volt a helyszín kiválasztásánál, de a város kiváló feltételeket biztosít a számukra. Az elmúlt időszakban olyan fejlesztsek történtek, amelyek megkönnyítették a döntést, másrészt pedig az Audi Hungaria az eddigi működésével már bizonyított. Borkai Zsolt polgármester megerősítette, az önkormányzat tudatosan készült erre a lehetőségre, elég csak a szakképzési rendszer átalakítására, vagy az Audi-egyetem-város együttműködésre gondolni.

Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette, nemzetgazdaságilag is jelentős beruházásról van szó, hiszen a fejlesztés után az Audi a magyar nemzetgazdaság egészéhez mintegy két százalékban járul majd hozzá.

A miniszterelnök ugyancsak a munkahelyteremtést hangsúlyozta, hiszen a közvetlenül létrejövő munkahelyek mellett további több ezer ember találhatja meg majd állását az autóiparhoz kapcsolódva. Orbán Viktor úgy fogalmazott, a kormány célja, hogy Közép-Európa legversenyképesebb gazdasági környezetét hozza létre, ha ez sikerül, tíz év alatt az egymillió új munkahely is létre tud jönni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.