Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Február 04. 18:36, hétfő | Külföld
Forrás: MTI

Az erős havazás miatt nem tudott leszállni Moszkvában az orosz kormányfő gépe sem

Az erős havazás miatt nem tudott leszállni Moszkvában az orosz kormányfő gépe sem

A havi csapadékmennyiség egyharmada esett ki az utóbbi három napban az orosz fővárosban, de az erős havazáshoz hétfőn társult nagy erejű szél miatt több repülőgép tartalék repülőtereken, így Dmitrij Medvegyev kormányfő különgépe

Natalja Tyimakova, az orosz miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy a rossz időjárási körülmények miatt nem tudott leszállni Moszkvában a kormányfőt szállító Tu-204-es repülőgép. Dmitrij Medvegyev Szocsiból tért volna vissza a Moszkva környéki Gorkiba, ahol a miniszterelnök-helyettesekkel tervbe vett tanácskozáson vett volna részt.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség jelentése szerint a Domogyedovó repülőtér normál rendben működik, Seremetyevó és Vnukovo pedig az időjárási körülményeknek megfelelően. Domogyedovón a menetrendszerinti járatokon kívül az oda irányított gépeket is fogadták. A két másik repülőtéren az erős havazás és szél miatt a repülőgépek kapitányai döntik el, hogy leszállnak-e, vagy választanak az oroszországi tartalék repülőterek között.

A nyizsnyij-novgorodi repülőtér több olyan járatot fogadott, amelyek eredeti végcélja Moszkva lett volna. Az Aeroflot orosz légitársaság bukaresti, berlini és szimferopoli járatai is a Volga menti városban szálltak le.

A szakemberek előrejelzése szerint a Fehéroroszország felől Moszkvába érkezett melegfrontnak köszönhető erős havazás keddre megszűnik. A márciusra jellemző időjárás azonban még egy hétig eltart.

Amíg napközben a nulla fok körüli hőmérsékletben folyamatosan olvadt a hó az utakon, estére a fagyos időben meglehetősen nehézzé vált a közlekedés Moszkvában. Az orosz főváros központjától a közeli Ogyincovo felé vezető úton például a hazatérők 20 kilométeres dugóban araszoltak. A Moszkvából kivezető utakon komoly akadályok alakultak ki, de a városközpontban és a körgyűrűkön is számtalan baleset akadályozta az amúgy is nehézkes haladást.

Az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint a Moszkvától délre fekvő Tula körzetében a Don és Krím elnevezésű autóutakon is feltorlódtak a járművek a mostoha időjárási viszonyok miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.