Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. December 07. 13:12, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Az állam és jog alapvető értékei

Az állam és jog alapvető értékei

A győri Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolája 2010. december 10-én, pénteken 10 órától „Az állam és jog alapvető értékei” címmel rendez konferenciát. A helyszín a győri egyetem hangversenyterme (egykori

Dr. Szalay Gyula dékán megnyitója után dr. Bihari Mihály egyetemi tanár, alkotmánybíró, a győri jogász szak szakvezetője „Értékek és értékrendszerek” címmel tart előadást. Dr. Verebélyi Imre egyetemi tanár, a győri egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolája vezetőjének témája: „A kormányzás és a közigazgatás demokratikus és szervezési alapértékei.” Dr. Szigeti Péter tanszékvezető egyetemi tanár „A jogállamiság alapértékei: a törvényesség és az alkotmányosság” témakörben ad elő.
Délután 13.30 órától a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Áldozat utca 12. szám alatt található épületében szekcióülésekkel folytatódik a konferencia.
A Magánjogi szekció elnöke dr. Havasiné dr. Orbán Mária, a Győri Ítélőtábla elnöke lesz, a bevezető előadást dr. Lenkovics Barnabás, tanszékvezető egyetemi tanár, alkotmánybíró tartja. A Büntetőjogi szekcióban dr. Nyitrai Péter tanszékvezető egyetemi docens elnököl, az első előadó dr. Gellér Balázs, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi docense lesz. Az Alkotmányjogi és politikatudományi szekció vezetője dr. Szente Zoltán egyetemi docens, a Közigazgatási jogi szekcióban dr. Patyi András tanszékvezető egyetemi docens, dékánhelyettes látja el az elnöki feladatokat, s dr. Bende-Szabó Gábor egyetemi docens előadásával indul a program. A Jogelméleti szekció vezetője dr. Cs. Kiss Lajos egyetemi tanár, az angol és magyar nyelven is előadásokat hirdető Nemzetközi és európai jogi szekcióban dr. Sulyok Gábor egyetemi docens, dékánhelyettes elnököl, a bevezető előadást dr. Marján Attila címzetes egyetemi docens tartja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.