Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. December 16. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Az uniós támogatás fedezi 20 havi bérét négy győri szakorvosnak

Az uniós támogatás fedezi 20 havi bérét négy győri szakorvosnak

Ötvenmillió forint támogatást nyert a foglalkoztatás támogatására az Új Magyarország Fejlesztési Terv Keretéből a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház. Az összeg arra szolgál, hogy az hiányszakmáknak számító területen alkalmazo

Aranyat ér minden egyes forint, ami hozzánk érkezik - mondta a projektet értékelő tájékoztatón Tamás László János, a Petz kórház főigazgatója. Különösen igaz ez a humán erőforrás támogatására, hiszen a szakorvosok tekintetében több területen is munkaerőhiánnyal küszködik az intézmény. Ebben az évben a pszichiátriai, az ortopédiai és a bőrgyógyászati ellátásban sikerült némileg enyhíteni a gondokon a pályázati támogatásnak köszönhetően.

A kórházban továbbra is hiány van a kórbonctani, intenzív terápiás, aneszteziológiai valamint a diagnosztikai osztályokon. Ezek azok a szakmák, melyeknek művelőit külföldön is tárt karokkal várják.

Az elnyert ötvenmilliós pályázati támogatásból a négy dolgozó bérét húsz hónapon keresztül finanszírozzák, és a kórház vállalta, hogy az orvosokat további húsz hónapon keresztül saját költségvetéséből alkalmazza. Hasonló kiírások a következő időszakban is jelentős könnyebbséget jelentenének az intézménynek a megfelelő ellátási színvonal biztosításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.