Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Október 29. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az URAL felé terjeszkedik a Rába: győri térhódítás az orosz piacon

Az URAL felé terjeszkedik a Rába: győri térhódítás az orosz piacon

Az orosz piacra is bevezette az extrém igénybevételre tervezett MAXS futóműcsaládját a Rába. A győri székhelyű társaság az GAZ csoporthoz tartozó URAL vállalattal kötött megállapodásról számolt be. Sikeresen lépett be az orosz piac e

A Rába magas hozzáadott értékű, komplett futóművei az URAL legújabb, speciális rendeltetésű járműveiben jelennek meg 2010-től. A cég a rendkívüli igénybevételekre kifejlesztett Rába MAXS futóműcsaládját így az orosz piacra is sikerrel bevezette.

A Rába Futómű Kft. URAL teherautógyárral kötött megállapodása értelmében 2010-ben elindulnak a futómű szállítások az orosz társaság legújabb, összkerékhajtású tehergépjárműveihez. Az URAL rendkívül zord körülmények közötti üzemelésre tervezett járművei három kivitelben, elsősorban gáz- és olajipari, valamint építőipari felhasználásra készülnek. A Rába futóművei csőszállító járművekben, nyerges vontatókban és dömperekben egyaránt megtalálhatóak lesznek. A piaci felfutást követően az értékesítési volumen elérheti az 500 járműegységet.

„Beteljesedni látszik az az elképzelésünk, hogy a Rába és az URAL között stratégiai partnerkapcsolat alakuljon ki. Kedvező kilátásokat biztosít számunkra, hogy a két társaság a közeljövőben közös fejlesztési munkacsoportot hoz létre Euro 4 és Euro 5 futóműopciók kidolgozására. A nemrég útjára indított Rába Fejlesztési Intézetben zajló fókuszált termékfejlesztés a közös munka sikerét nagyban előmozdíthatja. A speciális tehergépjármű szegmens a FÁK piaci növekedés új motorjává válhat, egyúttal képes lehet a klasszikus busz- és trolibuszszegmensben jelentkező, a költségvetéshez kötődő szezonális ingadozások kiegyenlítésére is" - összegezte Pintér István, elnök-vezérigazgató.

URAL

A cseljabinszki régióban miaszi székhellyel működő URAL vállalat a GAZ Csoport tagja. Elsősorban nem-közúti alkalmazású, nehéz tehergépjárműveket gyárt speciális, elsősorban olaj- és gázipari, építőipari, mezőgazdasági és katonai célú felhasználásra. Az éves gyártási és értékesítési volumen jelenleg 8-9000 jármű egység.

Rába MAXS futóműcsalád

A Rába MAXS terepjáró képességgel rendelkező tehergépjárművek számára kifejlesztett, moduláris rendszerű futóműcsalád, amely az orosz, az európai és az amerikai piacon egyaránt védjegyoltalmat élvez. A nem-közúti alkalmazású futóműcsalád tagjait magas minőség, hosszú élettartam és extrém igénybevétel esetén is magas futásteljesítmény jellemzi.

Rába Járműipari Holding Nyrt.

A Rába Nyrt. üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a Futómű, az Alkatrész és a Jármű üzletág. A Rába erősen exportorientált vállalat, stratégiai exportpiacai az USA, az EU és a FÁK. A vállalatcsoport éves értékesítése 230 millió euró. A cég részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén jegyzik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.