Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. November 08. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Az üzleti márkák között a győri Rába vezeti a Magyar Brands 25-ös listát

Az üzleti márkák között a győri Rába vezeti a Magyar Brands 25-ös listát

A Magyar Brands program keretében a fogyasztói és az üzleti márkák közül választották meg a legjobbakat. A Túró Rudi furcsa mód a kanyarban sincs, ellenben a győri Rába listavezető helyen található. Idén először kifejezetten a magyar

Az elsőként a Figyelőben megjelent listára hét kritérium alapján lehetett felkerülni. Ezek a tradíció, a menedzsment, a foglalkoztatás, a tulajdon, a brand ismertsége, a márka jó hírneve és az is, hogy a vevők viszonyulása.

A fogyasztói kategóriában a Pick végzett az élen, amely száz százalékig magyar tulajdonú, vezetésű, és kizárólag hazai munkaerőt foglalkoztat. Ez egyébként a Kalmopyrin és a Zwack Unicum kivételével az első tíz helyezett mindegyikére igaz. A győztes emellett széles körben ismert, jó hírű és kedvelt is. A Gyulai az ismertségének köszönheti ezüstérmét, reputáció és kedveltség alapján a Herendi és a Zsolnay lett volna a második-harmadik.

A kizárólag külföldi kézben lévő cégek márkái közül a Törley teljesített a legjobban - a hazai munkavállalók foglalkoztatása mellett a kedveltsége okán. A sörök versenyét a Dreher nyerte, a Soproni viszont ismertségben több pontot kapott, és beelőzte az amúgy kedveltebb Borsodit és Arany Ászokat. A lista nagy meglepetése, hogy sem a Sport szelet, sem a Pöttyös Túró Rudi nem került az első ötven közé. A Tibi a hazai menedzsment és a részben magyar tulajdonos miatt viszont felkerült a listára.

Az üzleti márkák 25-ös listáján nem száz százalékban hazai tulajdonban lévő, ám magyar munkaerőt és menedzsmentet foglalkoztató cég nyert a Rába révén. A vállalkozás egyébként a hetekben elnyerte a Figyelő TOP 200 "Az év legeredményesebb magyar vállalata" díját is. A Rába az indoklás szerint elsősorban az identitás, ismertség és jó hírnév kritériumokra kapott magas pontszámot. A reputáció tekintetében a NavNGo teljesített a legjobban, míg a lista vezető márkái közül a Richter. A jelentős külföldi tulajdonú cégek márkái közül a legmagasabbra az Egis és az Ajka Kristály jutottak - ismertségüknek, jó hírnevüknek és identitásuknak köszönhetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.