Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Február 02. 09:15, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Bábolnai betegek: bár Kisbérhez tartoznak, Győrbe jönnének kórházba

Bábolnai betegek: bár Kisbérhez tartoznak, Győrbe jönnének kórházba

Bár Kisbéren van szabad kapacitás a bábolnai betegek ellátátására, a kisváros lakói inkább a győri kórházba járnának. A kérvényeket már minden érintettnek elküldték - írja a kemma.hu. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház el

Azóta szinte folyamatosan bosszankodnak és panaszkodnak - nem csak a bábolnaiak, hanem a banaiak is -, mert nem látják el őket Győrben, hanem Kisbérre kell utazniuk.

A törvény szerint az ellátási területeket úgy kellett meghatározni, hogy azok átfedés és hézagmentesen megfeleljenek az adott régió területének, de a jogszabály lehetőséget biztosít korrekciókra is. Bábolna képviselő-testülete ezért még decemberben, a Kisbéri pedig januárban tárgyalt erről a témakörről. Előbbiek a beutalási rend megváltoztatását kérték, utóbbiak pedig kinyilvánították, hogy továbbra is el tudják látni a rehabilitációra szoruló betegeket és a hormon- illetve anyagcsere zavarral küszködőket, de nem gördítenek akadályt a kérelmezők elé. A kisbériek ezt azután tették, hogy a bábolnaiak megkeresték őket szándékuk támogatása érdekében.

Dr. Horváth Klára bábolnai polgármester egyébként nem csak Kisbérre küldött hivatalos levelet ezügyben, hanem a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnökének, dr. Szakács Imrének is, kérve őt arra, hogy a változásokhoz szükséges hozzájárulást adják meg. Egyúttal mindkét címzettnek jelezte, hogy ha a kezdeményezésüktől számított 30 napon belül az egészségügyi szolgáltatók ellátási területének módosításáról nem tudnak megállapodni, akkor képviselő-testületük felhatalmazása alapján az illetékes ÁNTSZ-hez fordul.

A végső döntés egyelőre nem borítékolható, de az biztos, hogy a kisbéri kórházban valóban nincs CT és izotópos műszer, ennek ellenére továbbra is tudják vállalni még a cukorbetegek gondozását is, mert van szabad kapacitásuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.