Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Október 20. 20:25, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Bajai választás - A Blikk szerint az MSZP rendelhette meg a videót

Bajai választás - A Blikk szerint az MSZP rendelhette meg a videót

A Blikk információi szerint az MSZP rendelhette meg a bajai választással összefüggésben a hvg.hu-n megjelent videofelvételt. A napilap honlapján vasárnap délután megjelent írás szerint a videó egyik készítője vallomást tett a rendőrségen.

A Blikk azt írta, hogy a videó készítői azt állítják, a felvétel megrendezett, s azt az MSZP rendelte meg, a videózók saját bevallásuk szerint nem tudtak arról, hogy ezt nyilvánosan felhasználnák a Fidesz ellen.
A lap úgy tudja, a videó egyik készítője, K. G. solti roma kisebbségi önkormányzati képviselő vallomást tett a rendőrségen. Állítása szerint hatan készítették a videót, közülük hárman játszották el megvesztegetést, míg ő és két társa filmeztek - írták.
A Blikk úgy tudja, K. G. állítása szerint ő és két társa a budapesti MSZP-székházban a bajai időközi választás két fordulója között a szocialista párt sporttagozatának egyik tagjával találkozott.
A megrendelő MSZP-s ott egy olyan "oktatófilmet" kért tőlük, amely azt mutatná be: a Fidesz hogyan vásárolna szavazatokat, hogy megnyerjék a voksolást - közölte a lap, hozzátéve, vagyis szerintük színészkedés volt, hogy egy szobába belépő férfi tűzifát ígér, s 200 ezer forintot ad át a helyiségben tartózkodóknak azzal a kéréssel, hogy ők és családtagjaik menjenek el szavazni, s válasszák Kovács Csaba fideszes jelöltet Teket Melinda ellenzéki indulóval szemben.
A csapatnak az első és a megismételt választás között kellett volna leszállítania a filmet, ezt azonban nem tudták vállalni. "Úgy tudjuk, K. G. azt vallotta a rendőröknek, hogy akkor, amikor átadták az elkészült felvételt, egy MSZP-s országgyűlési képviselő is jelen volt" - olvasható a Blikk honlapján.
Török Zsolt, az MSZP szóvivője a lapnak úgy reagált: mindez teljes badarság, ráadásul, aki mindezt kitalálta, annak nincs sok logikai érzéke.
Mihályné Bornemisza Eleonóra rendőr alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek megismételte az általa korábban elmondottakat: pénteken rendeltek el nyomozást feljelentés alapján a választás, a népszavazás, a népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
Hozzátette, hogy az ügyről további részleteket nem kívánnak közölni.
A hvg.hu-ra pénteken került fel egy videofelvétel, amelyen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, s további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és a családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármester küldte.
A bajai 32-es szavazókörben egy hete megismételt szavazást tartottak, mert a Kecskeméti Törvényszék megállapítása szerint kampánycsendsértés történt a szeptember 22-én megtartott időközi önkormányzati választáson. A voksolást a Fidesz jelöltje nyerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.